Έντονη καταδίκη για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα από τις ΗΠΑ

Έντονη καταδίκη για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα από τις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Έντονη καταδίκη από τις ΗΠΑ για τη χορήγηση της τέταρτης άδειας εξόδου στον Δημήτρη Κουφοντίνα, εκφράζουν με μια νέα δήλωση αξιωματούχου οι ΗΠΆ.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο, χαρακτήρισε την άδεια ως μια «επαίσχυντη αδικία» για τις οικογένειες των θυμάτων και όπως υπενθύμισε, συμπεριλαμβάνονται και μέλη της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παράλληλα, επισήμανε πως η αμερικανική πλευρά έχει κοινοποιήσει επίσημα τις ανησυχίες της στην ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του τοποθέτησης στην ενημέρωση Τύπου, ο κ. Παλαντίνο τόνισε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν έντονα για μια ακόμα φορά την απελευθέρωση του καταδικασθέντος τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα με αναστολή έξι ημερών από τη φυλάκισή του στην Ελλάδα, την πέμπτη και μακρύτερη άδεια στον περασμένο χρόνο. Ο Κουφοντίνας είναι ένας τρομοκράτης που καταδικάστηκε για πολλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένου μελών του προσωπικού της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ (στην Ελλάδα). Αυτές οι άδειες είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειές των πολλών θυμάτων και χρησιμεύουν ως κίνητρο για τους αναρχικούς οπαδούς του για να διαπράττουν περαιτέρω βίαιες και καταστρεπτικές ενέργειες στο όνομά του. Η πρεσβεία μας στην Αθήνα έχει μεταφέρει τις σοβαρές μας ανησυχίες γι' αυτή την απόφαση στην ελληνική κυβέρνηση».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο Twitter από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χέδερ Νάουερτ, η οποία επίσης καταδίκαζε τη χορήγηση της νέας άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

«Καταδικάζουμε έντονα την πρόσφατη χορήγηση άδειας στον τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει καταδικαστεί για πολλαπλές δολοφονίες, συμπεριλαμβανομένων μελών του προσωπικού της αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα. Αυτή είναι μια επαίσχυντη αδικία για τις οικογένειες των θυμάτων - οι τρομοκράτες δεν πρέπει να κάνουν διακοπές από τη φυλακή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Θα ανέβουν και άλλο τα μεγέθη των σεισμών στη Σαντορίνη»

Ελλάδα / Γεράσιμος Παπαδόπουλος: «Θα ανέβουν και άλλο τα μεγέθη των σεισμών στη Σαντορίνη»

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος δήλωσε ότι αύριο, 5 Φεβρουαρίου, θα είναι σε θέση να παρουσιάσει τα επικρατέστερα σενάρια για τη σεισμική εξέλιξη και τις πιθανές επιπτώσεις στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί στη Σαντορίνη: Διαφωνίες για την επίσημη εκτίμηση περί κύριου σεισμού έως 6R

Ελλάδα / Σεισμοί στη Σαντορίνη: Διαφωνίες για την επίσημη εκτίμηση περί κύριου σεισμού έως 6R

Η εκτίμηση για μέγιστο μέγεθος σεισμού στα 6 Ρίχτερ είναι πρόχειρη, γράφει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος - Έχει ενεργοποιηθεί το μεγάλο ρήγμα της Αμοργού, αναφέρει ο Άκης Τσελέντης
LIFO NEWSROOM

Ελλάδα / Αυτοκτονίες: 469 καταγεγραμμένα περιστατικά το 2024 – Ανησυχία για τις νεαρές ηλικίες

Το Κέντρο για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας επισημαίνει ότι το 12%-16% των εφήβων ηλικίας 14-19 ετών εμφανίζουν αυτοτραυματισμούς, ένα ανησυχητικό φαινόμενο, καθώς ένα μέρος αυτών των νέων μπορεί μελλοντικά να οδηγηθεί στην αυτοκτονία
LIFO NEWSROOM