Φωτιά στο Μάτι: Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα

Φωτιά στο Μάτι: Σε ειδικό εφέτη ανακριτή η έρευνα Facebook Twitter
0

Να οριστεί εφέτης ανακριτής που θα χειριστεί τη δικογραφία για την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Ο κ. Μωραϊτάκης ζητά με έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του τριμελούς Συμβουλίου διοίκησης του Εφετείου, Κωνσταντίνο, Σταμαδιάνο τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής που θα χρεωθεί την κύρια ανάκριση για την καταστροφική πυρκαγιά που τον Ιούλιο του 2018 κόστισε την ζωή 102 ανθρώπων.

Στο έγγραφό του προς τον κ. Σταμαδιάνο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών τονίζει πως λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης, επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή και επίκουρο αυτού.

Υπενθυμίζεται ότι για την ολέθρια πυρκαγιά στο Μάτι διενεργήθηκε πολύμηνη εισαγγελική έρευνα από τους εισαγγελείς Ηλία Ζαγοραίο, Νίκο Φυστόπουλο και Κώστα Σπυρόπουλο η οποία κατέληξε στην άσκηση ποινικών διώξεων, σε βαθμό πλημμελήματος κατά είκοσι κρατικών λειτουργών και στελεχών της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων η τότε περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο τέως δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛΑΣ, της Πυροσβεστικής αλλά και ο 65χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς στο Νταού Πεντέλης. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα του εμπρησμού από αμέλεια, της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως και των σωματικών βλαβών κατά συρροή, διά παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Εφόσον κινηθεί η διαδικασία για τη σύγκληση της Ολομέλειας, το Σώμα μετά από προτάσεις θα ψηφίσει τον εφέτη και τον επίκουρο του που θα χειριστούν τη υπόθεση.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του γραφείου του για την απόσυρση από τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Λιγνάδη

Ελλάδα / Αλέξης Κούγιας: Η ανακοίνωση του γραφείου του για την απόσυρση από τις υποθέσεις Πισπιρίγκου και Λιγνάδη

Οι συνεργάτες του τοποθετούνται για όλα όσα έχουν γραφτεί τις τελευταίες ημέρες, σχετικά με το μέλλον του δικηγορικού του γραφείου μετά τον θάνατό του
LIFO NEWSROOM
Έλεγχο από τον «Δημόκριτο» ζήτησε ο δήμαρχος Αλιάρτου μετά την έκθεση για τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα

Ελλάδα / Έλεγχο από τον «Δημόκριτο» ζήτησε ο δήμαρχος Αλιάρτου μετά την έκθεση για τις πόλεις με τον πιο μολυσμένο αέρα

«Η σύνδεση της περιοχής μας με το συγκεκριμένο φαινόμενο αδικεί την πραγματικότητα», δηλώνει στη LiFO ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Αραπίτσας
ΛΙΑ ΦΑΣΟΛΗ