ΓΓΠΠ: Συμφωνία για προμήθεια 18 εκατ. self test προς 1,35 ευρώ το τεμάχιο

ΓΓΠΠ: Υπεγράφη συμφωνία με εταιρεία για προμήθεια 18 εκατ. self test προς 1,35 ευρώ το τεμάχιο Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / EUROKINISSI
0

Στην ακύρωση του δεύτερου διαγωνισμού για την προμήθεια self tests και σε τελική σύμβαση που υπεγράφη χθες και προβλέπει την προμήθεια 18 εκατ. self tests με τιμή 1,35 ευρώ/τεμάχιο, προχώρησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

«Όταν υπάρχει η παραμικρή υπόνοια και εύλογες ενδείξεις για πλαστές παρτίδες, η μόνη σοβαρή και αξιόπιστη αντίδραση δεν είναι άλλη από τη ματαίωση του διαγωνισμού και συνεπώς, τη σφράγιση της διαδρομής των μεσαζόντων» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασία και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σκοπός του δεύτερου διαγωνισμού, η ταχεία δηλαδή προμήθεια 10 εκατ. self-tests, είχε κατ' ουσίαν αναιρεθεί μετά από τις συνεχόμενες προσφυγές μεταξύ των συμμετεχόντων που καθιστούσαν το διαγωνισμό πρακτικά ανενεργό αφού θα χρειαζόταν μεγάλο χρονικό διάστημα για την προμήθεια των tests.

Η κυβέρνηση ενεργοποίησε το εναλλακτικό σενάριο απευθείας διαπραγμάτευσης με την κατασκευάστρια εταιρεία JOYSBIO Biotechnology στην Κίνα, εξασφαλίζοντας αμεσότητα και κυρίως, οικονομικά συμφέρουσα για το ελληνικό Δημόσιο συμφωνία, απαλλαγμένη από τα κόστη των ενδιάμεσων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η τελική σύμβαση υπεγράφη χθες 22 Απριλίου και προβλέπει την προμήθεια 18 εκατ. self-tests με τιμή 1,35 ευρώ/τεμάχιο. Πρόκειται για μια συμφωνία με τεράστιο δημοσιονομικό όφελος για τη χώρα που προασπίζει πλήρως το δημόσιο συμφέρον», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Ελλάδα / Ρούλα Πισπιρίγκου: «Λειτουργούσα μηχανικά, ήμουν χαμένη» – Η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές της Ίριδας

Στην απολογία της, η Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στη σχέση της με τον Μάνο Δασκαλάκη, δηλώνοντας ότι το μόνο που την ενδιαφέρει είναι τα παιδιά της
LIFO NEWSROOM
Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ελλάδα / Η ανάρτηση της κόρης της Σοφίας Βόσσου για τον Βασίλη Δημάκη: «Θα σ’ αγαπάω όσο αναπνέω»

Ο 47χρονος κρατούμενος, που είχε καταδικαστεί για ληστείες, παράνομη οπλοφορία και πλαστογραφία, βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από συγκρατούμενούς του, νωρίς το πρωί της Παρασκευής
LIFO NEWSROOM
Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ελλάδα / Παπαζάχος για Σαντορίνη: «Γίνεται όλο και πιο απίθανο το σενάριο ενός ισχυρότερου σεισμού»

Ο καθηγητής υπογράμμισε ότι οι κάτοικοι της Σαντορίνης θα πρέπει να δείξουν υπομονή, καθώς το φαινόμενο δεν αναμένεται να εκτονωθεί άμεσα. «Δεν θα βγούμε τόσο γρήγορα από αυτή την κατάσταση»
LIFO NEWSROOM
Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Ελλάδα / Ξεσπά η μητέρα του Βαγγέλη Γιακουμάκη - «10 χρόνια μετά δεν ξέρω τι έχουμε καταφέρει ως κοινωνία»

Στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στα Ιωάννινα και 40 ημέρες μετά εντοπίστηκε νεκρός σχεδόν 800 μέτρα μακριά από τη Γαλακτοκομική Σχολή που φοιτούσε
LIFO NEWSROOM