Στα Χανιά της Κρήτης βρέθηκε για δυο ημέρες ο διεθνούς φήμης σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ, προκειμένου να κάνει γυρίσματα για την εκπομπή του.
Σύμφωνα με το zarpanews, η παραγωγή περιλάμβανε μεταξύ άλλων υπερπολυτελή σκάφη, ανάμεσα τους και ένα καταμαράν, ομάδα 45 ατόμων, drone, υποβρύχιες κάμερες, βαν, ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας κατά του κορωνοϊού και συμβόλαια εχεμύθειας.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Γκόρντον Ράμσεϊ επισκέφτηκε πολλά σημεία του νησιού, ωστόσο εκεί που πραγματικά εντυπωσιάστηκε ήταν στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου και στο ναυάγιο της Γραμβούσας.
Στη διάρκεια των γυρισμάτων, που κράτησαν σχεδόν 8 ώρες, ο Ράμσεϊ καταδύθηκε για να αλιεύσει μερικές από τις νοστιμιές που στη συνέχεια μαγείρεψε στην παραλία με δύο ακόμη σεφ.
Με όλους όσοι συνεργάστηκαν κατά την παραμονή τους στα Χανιά τα μέλη της παραγωγής ζήτησαν απόλυτη εχεμύθεια, ενώ τους ζητήθηκε να υπογράψουν και τα απαραίτητα συμβόλαια προκειμένου να μη διαρρεύσουν φωτογραφίες και πληροφορίες για τα πιάτα που επέλεξε να ετοιμάσει ο διάσημος σεφ, μέχρι να προβληθούν οι σχετικές εκπομπές.
Παρά τα πολύωρα γυρίσματα ο Γκόρντον Ράμσεϊ βρήκε χρόνο για μία βόλτα το βράδυ της Τρίτης στο παλιό λιμάνι των Χανίων, όπου κάθισε για φαγητό σε γνωστό μαγαζί και ενθουσιάστηκε με την κρητική κουζίνα, ενώ ο κόκορας με χειροποίητες χυλοπίτες ήταν το πιάτο που τον εντυπωσίασε περισσότερο.