Γρεβενά: 80χρονη έδωσε 15.500 ευρώ σε επιτήδειους που της είπαν ότι η κόρη της πρέπει να χειρουργηθεί

Γρεβενά: 80χρονη έδωσε 15.500 ευρώ σε επιτήδειους που της είπαν ότι η κόρη της πρέπει να χειρουργηθεί Facebook Twitter
Φωτοραφία: Eurokinissi
0

Μια ηλικιωμένη από τα Γρεβενά εξαπάτησαν, μέσω τηλεφώνου, για να της αποσπάσουν χρήματα.

Ο άνδρας που την κάλεσε στο τηλέφωνο, της παρουσιάστηκε ως γιατρός και της είπε ότι πρέπει να καταθέσει 15.500 ευρώ για επέμβαση που θα κάνει η κόρη της, εξαπατώντας τη.

Η Ασφάλεια Γρεβενών, κατέληξε στο συμπέρασμα της τηλεφωνικής απάτης σε βάρος ημεδαπής ηλικιωμένης, που παρέδωσε το ποσό.

Σύμφωνα με την αστυνομία, για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 28χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισέπραξε από την 80χρονη το χρηματικό ποσό των 15.500 ευρώ, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία ακόμη δύο συνεργών του, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι είχαν το ρόλο του υποτιθέμενου ιατρού (ο άνδρας) και της κόρης (η γυναίκα).

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης η 80χρονη δέχτηκε τηλεφωνική κλήση στο σταθερό τηλέφωνο της οικίας της και έπειτα στο κινητό της από άγνωστο άνδρα, ο οποίος της συστήθηκε ως ιατρός νοσοκομείου και αφού προφασίστηκε ότι η κόρη της είχε υποστεί σοβαρό τραυματισμό και έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης, απαίτησε την καταβολή χρηματικού ποσού δήθεν για το χειρουργείο, ενώ ταυτόχρονα άγνωστη γυναίκα προσποιούνταν την κόρη της 80χρονης.

Η 80χρονη πείσθηκε και καθ΄ υπόδειξη του υποτιθέμενου ιατρού, παρέδωσε έξω από την οικία της σε περιοχή των Γρεβενών το χρηματικό ποσό των 15.500 ευρώ στον 28χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είχε το ρόλο του εισπράκτορα.

Από το τμήμα Ασφάλειας Γρεβενών συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση των δύο άγνωστων ατόμων-συνεργών, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για παράνομη δομή απεξάρτησης – Τι αναφέρει ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στον χώρο βρέθηκαν δύο άτομα που εργάζονταν ως εθελοντές, καθώς και άτομα, τα οποία διέμεναν και ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης
LIFO NEWSROOM