Ιατροδικαστής Τσαντίρης: Μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε εύρημα στη Μαλένα και την Ίριδα

Ιατροδικαστής για Πάτρα: Μπορεί να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε εύρημα στη Μαλένα και την Ίριδα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση εκταφής των σορών της Μαλένας και της Ίριδας, την ώρα που συνεχίζεται η έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας

Η έρευνα αναφορικά με τους θανάτους των δύο παιδιών θα συνεχιστεί μέσω της εξέτασης του βιολογικού υλικού που έχει ληφθεί κατά την αρχική τους εξέταση και το οποίο μπορεί να φέρει νέα στοιχεία.

Όπως είπε στην ΕΡΤ, «έχει ληφθεί βιολογικό υλικό που μπορεί να επανεξεταστεί». «Προφανώς θα γίνει προσπάθεια επαλήθευσης των αρχικών ευρημάτων και θα προσπαθήσουν αρμόδιοι να καταλήξουν σε κάποιο θετικό εύρημα που θα οδηγήσει σε ασφαλές συμπέρασμα» προσέθεσε.  

Εξήγησε πως με τον ίδιο τρόπο που εντοπίστηκε η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, έτσι θα γίνει μία προσπάθεια να «ανιχνεύσουν δείγματα που θα είναι θετικά. Είτε για ασφυξία είτε για δηλητηρίαση».

«Μπορεί αυτό το εύρημα να χάθηκε ή να υποεκτιμήθηκε» είπε για την αρχική εξέταση, επισημαίνοντας πως δεν είναι εύκολο να κατηγορήσει κανείς μία μητέρα. 

Ερωτώμενος για την εκτεταμένη ζημιά που υπήρχε στο ήπαρ της Μαλένας, ο κ. Τσαντίρης σημείωσε πως το εύρημα αυτό θα αξιολογηθεί ως προς τα αίτιά του. 

Για το εάν είναι εύκολο να αποδειχθεί το σενάριο της ασφυξίας, παραδέχθηκε πως «ειδικά στα παιδάκια, έχει έναν βαθμό δυσκολίας». «Αλλά», συμπλήρωσε, «έχουν καταγραφεί κάποια ευρήματα, υπάρχει και φωτογραφικό υλικό, έχουν ληφθεί βιολογικά υλικά. Η επανεξέταση θα επιβεβαιώσει κάποια ευρήματα και μπορεί να επιδείξει και κάποια περαιτέρω».

Ο ίδιος, μάλιστα, προκρίνει το σενάριο της ασφυξίας, αλλά αυτό «θα πρέπει να επιβεβαιωθεί από ένα θετικό εύρημα και (σ.σ. δεν θα βασιστεί) σε μία άποψη».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακοπή δρομολογίων στον Προαστιακό μετά από τροχαίο - Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Ελλάδα / Προαστιακός: Ακινητοποιήθηκε συρμός στη σήραγγα των Αγίων Αναργύρων – Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Σύμφωνα με την εταιρεία αυτοκίνητο αφού πέρασε διάβαση του ΟΣΕ, προσέκρουσε πάνω στην προστατευτική μπάρα και φέρεται να προκάλεσε ζημιές σε καλώδια του δικτύου
LIFO NEWSROOM
Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Ελλάδα / Ο Νατσιός υπερασπίζεται την επίθεση στην Εθνική Πινακοθήκη και αμφισβητεί το δικαίωμα της τέχνης

Αναφερόμενος ειδικά στην επίθεση του βουλευτή του, ο Δημήτρης Νατσιός υποστήριξε: «Ο βουλευτής της Νίκης είναι βαθύτατα πιστός και, βλέποντας έργα που βανδαλίζουν το πρόσωπο της Παναγίας, έδρασε παρορμητικά. Κατανοώ την πράξη του»
LIFO NEWSROOM