Ημαθία: Προσπάθησαν να αποσπάσουν 135.000 ευρώ παριστάνοντας τους γιατρούς

Ημαθίας: Προσπάθησαν να αποσπάσουν 135.000 ευρώ παριστάνοντας τους γιατρούς Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Περίπου 135.000 ευρώ προσπάθησαν να αποσπάσουν από τρεις ηλικιωμένους στην Ημαθία, άτομα που παρίσταναν τους γιατρούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες προσποιούμενοι τους γιατρούς, ισχυρίζονταν ότι συγγενικό πρόσωπο των ατόμων έχει τραυματιστεί και χρειάζονται τα χρήματα για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Η δράση τους αποκαλύφθηκε όταν μετά από άμεση κινητοποίηση των Αρχών του τμήματος Ασφάλειας Νάουσας της Ημαθίας,  συνελήφθη ένας ημεδαπός που είχε μεταβεί στο σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας για να παραλάβει χρήματα.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένας συνεργός του, της είχε ζητήσει 45.000 ευρώ για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση συγγενής της. Τελικά της πήραν 1.000 ευρώ, τα οποία παρέλαβε ο συλληφθείς από την οικία της. Το ποσό που βρέθηκε στην κατοχή του επιστράφηκε στην ηλικιωμένη.

Από τις Αρχές κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς και όχημα που χρησιμοποιούσε για την παράνομη δραστηριότητά του. Σύμφωνα με ανακοίνωση της μάλιστα, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το τελευταίο διήμερο, οι δύο άντρες προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να εξαπατήσουν άλλους δύο ηλικιωμένους στην ίδια περιοχή, ζητώντας τους συνολικά 90.000 ευρώ, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται, τόσο για την ταυτοποίηση άγνωστων συνεργών τους, όσο και για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας.

Συμβουλές της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή εξαπάτησης

Με αφορμή τα περιστατικά αυτά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, συνιστά στους πολίτες:

  1. Να μην εμπιστεύονται αγνώστους, που προσπαθούν να τους πείσουν τηλεφωνικά να τους δώσουν χρήματα, λόγω επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού σας προσώπου.
  2. Να μην κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια, χωρίς πρώτα να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το συγκεκριμένο πρόσωπο προς επιβεβαίωση.
  3. Να μην πείθονται αν οι δράστες τους δώσουν στο τηλέφωνο τον υποτιθέμενο συγγενή τους.
  4. Να χρησιμοποιούν άλλη τηλεφωνική συσκευή για την επικοινωνία με το οικείο τους πρόσωπο, καθώς ενδέχεται οι δράστες να βρίσκονται ακόμη στη «γραμμή».
  5. Να μη δέχονται οποιαδήποτε συνάντηση - ραντεβού με αγνώστους και να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται να δώσουν χρήματα.
  6. Να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς έκτακτης ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, νοσοκομεία, συγγενείς κ.λπ.).
  7. Να ενημερώνουν πάντα την αστυνομία, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM