Ισχυρό κύμα ζέστης αναμένεται να πλήξει τη χώρα από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση του Meteo για τον καιρό των επόμενων ημερών.
Με ήλιο και ζέστη αναμένεται να κάνουμε φέτος Πάσχα, καθώς το Meteo κάνει λόγο για καλοκαιρία και θερμοκρασίες που θα αγγίξουν μέχρι και τους 30 βαθμούς Κελσίου, τα επόμενα εικοσιτετράωρα.
Ωστόσο σε κάποιες περιοχές, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές βροχές, άνεμοι αλλά και συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης, συμπληρώνοντας έτσι το καιρικό σκηνικό της Μεγάλης Εβδομάδας.
Αναλυτικότερα, από τη Μεγάλη Πέμπτη, η θερμοκρασία θα ανέβει σχεδόν οκτώ βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα για την εποχή, με την Αττική, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία, να είναι από τις περιοχές που θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή.
Παράλληλα, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, με περισσότερα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και στα ορεινά.
Στους χάρτες του Μeteo.gr παρουσιάζεται η απόκλιση της θερμοκρασίας των αερίων μαζών τη Μεγάλη Πέμπτη, όπου θα είναι 6 με 8 βαθμούς θερμότερες από τις κανονικές για την εποχή, και το Μεγάλο Σάββατο όπου θα είναι 3 με 4 θερμότερες από τις κανονικές για την εποχή.

