Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Από την Πέμπτη ο υδράργυρος πέφτει 10 βαθμούς, αποκορύφωμα το Σαββατοκύριακο»

Καιρός - Τσατραφύλλιας: «Από την Πέμπτη ο υδράργυρος πέφτει 10 βαθμούς» Facebook Twitter
0

Για πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και 10 βαθμούς τις επόμενες ημέρες, κάνει λόγο στην πρόγνωσή του για τον καιρό ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Ο γνωστός μετεωρολόγος μιλά για αλλαγή του σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις βοριάδες και βροχές. Μάλιστα ο κ. Τσατραφύλλιας τονίζει πως το αποκορύφωμα αυτής της απότομης αλλαγής θα είναι το Σαββατοκύριακο.

«Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο μετεωρολόγος ενώ παράλληλα δεν αποκλείει στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας, να σημειωθούν χιονοπτώσεις.

«Αλλάζει το σκηνικού του καιρού από την Πέμπτη με πτώση της θερμοκρασίας κατά 10 βαθμούς, θυελλώδεις βοριάδες και βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Στη μεταβολή αυτή ευθύνεται ψυχρός αέρας ,ο οποίος μέσω της Ουκρανίας και της Τουρκίας θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει και τη χώρα μας,με αποκορύφωμα το Σ/Κ», αναφέρει αρχικά στην ανάρτησή του ο κ. Τσατραφύλλιας.

«Οι βόρειοι άνεμοι από την Πέμπτη μέχρι τουλάχιστον το τέλος της εβδομάδας θα πνέουν θυελλώδεις στο Αιγαίο ενώ το Σ/Κ οι νοτιάδες στο Ιόνιο θα έχουν την ίδια ένταση. Σημαντική θα είναι και η πτώση της θερμοκρασία κυρίως το Σ/Κ. Ενδεικτικά πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδος θα ξυπνήσουν με θερμοκρασίες κοντά στο μηδέν, ενώ στις μεγάλες πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα ) το Σ/Κ όταν πέφτει ο ήλιος το μπουφανάκι θα είναι απαραίτητο», συνεχίζει.

«Σε ότι αφορά τις βροχές -ανάλογα βέβαια με τη θέση του χαμηλού -προς το παρόν φαίνονται να είναι περισσότερες στη δυτική Ελλάδα κυρίως το Σ/Κ. Δεν αποκλείω στα πολύ ορεινά της βορείου Ελλάδας το Σ/Κ να έχουμε πρόσκαιρα και λίγες "πασπάλες" χιονιού!», καταλήγει.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ