Κέρκυρα: Συλλήψεις εφοριακών και λογιστή για εκβιασμούς επιχειρηματιών

Κέρκυρα: Συλλήψεις εφοριακών και λογιστή για εκβιασμούς επιχειρηματιών Facebook Twitter
Φωτ: Pixbay
0

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διαφθοράς υπαλλήλων της ΔΟΥ και λογιστών στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛΑΣ, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση των Αδιάφθορων σε συνεργασία με την ΑΑΔΕ στην Κέρκυρα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, που είχαν είτε φορολογικά χρέη είτε να πάρουν επιστροφές από την Εφορία.

Κομβικό ρόλο έπαιζε ένας λογιστής, ο όποιος παρείχε στοιχεία στους επίορκους εφοριακούς και εκείνοι στη συνέχεια αποσπούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους παρέχουν διευκολύνσεις. Οι Αρχές έχουν ήδη προχωρήσει στις συλλήψεις εφοριακών και λογιστών, ενώ σήμερα γίνονται έρευνες κατ’ οίκον στο νησί.

Το μεσημέρι οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για πολυσέλιδη δικογραφία για τον τρόπο δράσης του κυκλώματος, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και διαλόγους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ελλάδα / Καπερνάρος: «Από το 2017 έχει μπει κλειστό καταγραφικό κύκλωμα στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα»

Ανακοίνωση για το θέμα των καμερών και του καταγραφικού κυκλώματος στις σήραγγες Τεμπών και Πλαταμώνα, εξέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της εταιρίας Interstar
LIFO NEWSROOM
ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Περιβάλλον / ΥΠΕΝ: Ακύρωσε την έγκριση αιολικού σταθμού στα Βαρδούσια Όρη

Ακυρώθηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η περιβαλλοντική αδειοδότηση για την κατασκευή ενός αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στα Βαρδούσια Όρη, ο οποίος προγραμματιζόταν να κατασκευαστεί σε Ζώνη Ειδικής Προστασίας του δικτύου Νatura, σε υψόμετρο 1.800 μέτρων.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ