Κινεζική έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι όσοι ανάρρωσαν από κορωνοϊό ανέπτυξαν αντισώματα

Κινεζική έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι όσοι ανάρρωσαν από κορωνοϊό ανέπτυξαν αντισώματα Facebook Twitter
Κινεζική έρευνα αποκαλύπτει ότι σχεδόν όλοι όσοι ανάρρωσαν από κορωνοϊό ανέπτυξαν αντισώματα (EPA)
0

Σχεδόν όλοι όσοι νόσησαν από κορωνοϊό αναπτύσσουν αντισώματα, σύμφωνα με πρόσφατη κινεζική έρευνα.

Συγκεκριμένα, έρευνα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Chongqing στην Κίνα διαπίστωσε ότι το 95% των 285 ασθενών, που ελέγχθησαν, ανέπτυξαν και τους δύο τύπους ανοσοκυττάρων που καταπολεμούν τον ιό.

Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι σχεδόν όλοι οι 285 ασθενείς που μελετήθηκαν παρήγαγαν έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται IgM, το οποίο είναι το πρώτο αντίσωμα που αναπτύσσεται κατά την καταπολέμηση μιας λοίμωξης.

Αν και μόνο περίπου το 40% παρήγαγε IgM την πρώτη εβδομάδα μετά την μόλυνση από COVID-19, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σταθερά σε σχεδόν 95%  δύο εβδομάδες αργότερα.

Όλοι αυτοί οι ασθενείς παρήγαγαν επίσης έναν τύπο αντισώματος που ονομάζεται IgG. Ενώ το IgG εμφανίζεται συχνά λίγο αργότερα μετά από οξεία λοίμωξη, έχει τη δυνατότητα να παρέχει παρατεταμένη ανοσία.

Για να επιβεβαιώσουν τα αποτελέσματά τους, οι ερευνητές στράφηκαν σε μια άλλη ομάδα ασθενών, εξετάζοντας επιπλέον 69 άτομα που διαγνώστηκαν με COVID-19.

Οι ερευνητές συνέλεξαν δείγματα αίματος από κάθε άτομο κατά την είσοδο στο νοσοκομείο και κάθε τρεις ημέρες μετά από την έξοδό τους. Η ομάδα διαπίστωσε ότι, με εξαίρεση μία γυναίκα και την κόρη της, οι ασθενείς παρήγαγαν συγκεκριμένα αντισώματα κατά του SARS-CoV-2 εντός 20 ημερών από τα πρώτα συμπτώματα του ιού.

Από όσα γνώριζαν για άλλους κορωνοϊούς, όπως εκείνους που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα αλλά και την επιδημία του SARS του 2003, οι επιστήμονες υπολόγισαν ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν επίσης να αναπτύξουν αντισώματα.

«Εντός 19 ημερών μετά την έναρξη των συμπτωμάτων, το 100% των ασθενών βγήκε θετικό για αντιική ανοσοσφαιρίνη-G (IgG). Η ορομετατροπή για IgG και IgM έλαβε χώρα ταυτόχρονα ή διαδοχικά. Τόσο οι τίτλοι IgG όσο και οι IgM τοποθετούνται εντός 6 ημερών μετά την ορομετατροπή. Οι ορολογικές εξετάσεις μπορεί να είναι χρήσιμες για τη διάγνωση υπόπτων ασθενών με αρνητικά αποτελέσματα RT-PCR και για τον εντοπισμό ασυμπτωματικών λοιμώξεων» αναφέρει η έρευνα.

«Αλλά καθώς αυτή η μελέτη και άλλοι ερευνητές αρχίζουν να συνθέτουν το περίπλοκο παζλ της ανοσίας που προκαλείται από τα αντισώματα, θα είναι δυνατό να μάθουμε περισσότερα για την ανταπόκριση του ανθρώπινου σώματος στον SARS-CoV-2 και τον τρόπο για να επιτύχουμε ασφαλή, αποτελεσματική και διαρκή προστασία έναντι αυτής της καταστροφικής ασθένειας» έγραψε ο δρ. Francis Collins του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας. (NIH).

Με πληροφορίες από το National Center for Biotechnology Information

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ