Κρεμάστηκε μικροομολογιούχος, ανήμερα των γενεθλίων του

Κρεμάστηκε μικροομολογιούχος, ανήμερα των γενεθλίων του Facebook Twitter
5

57χρονος μικροομολογιούχος έβαλε τέλος στη ζωή του, ανήμερα μάλιστα των γενεθλίων του στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τη σύζυγό του είχε «πέσει» από τοτε που κουρεύτηκαν οι οικονομίες του ενώ τον τελευταίο καιρό  βρισκόταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Ο αυτόχειρας ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη στη Χαλκιδική με λεωφορείο των ΚΤΕΛ, προκειμένου να απομονωθεί στο εξοχικό σπίτι της οικογένειας και κρεμάστηκε από δέντρο σε αν αλσύλιο.

Η σύζυγος του 57χρονου μίλησε στο thestival.gr και χαρακτήρισε τον σύζυγό της «θύμα της ελληνικής κρίσης, που πίστεψε στο ελληνικό κράτος και κατέθεσε τα χρήματά του στο ελληνικό κράτος... Το πίστεψε σαν κάτι ασφαλέστερο από τις τράπεζες».

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
To link που εδωσες δυστυχως δεν λειτουργει. Αν δεν κανω λαθος ομως ειναι το πρωτο αποτελεσμα της σχετικης google αναζητησης. Εκει αναφερει τα επιτοκια που ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ οι τραπεζες τον Ιουλιο 2009 και οχι τα επιτοκια που εκλεισαν στην πράξη, τα οποια μαλιστα ηταν καθε μερα διαφορετικα.Το 2008 δε, τα επιτοκια προθεσμιακης ηταν ακομα ψηλοτερα, τσεκαρε το σχετικο λινκ αν θελειςhttp://www.tsig.gr/lang-el/banks/fixed-deposits?choose=5Στην κορυφη ειναι η proton bank του Λαυρεντιαδη που εδινε 7%Ηταν λοιπον αφελης ή κερδοσκοπος καποιος που αγοραζε ομολογα Ελληνικου Δημοσιου ενω ηταν σοβαρος επενδυτης οποιος εβαζε τα χρηματα του στην Proton η στην Ελληνικη τραπεζα π.χ. ?Ας μην ξεχναμε επισης οτι μιλαμε για την εποχη της καταρρευσης των Αμερικανικων τραπεζων,με συνεχεις φημες για το ποια ελληνικη τραπεζα θα 'σκασει'.Τελικα δεν εσκασε καμία, τις πληρωσε το κρατος, εμεις δηλαδη.
Πολυ τραγικο το γεγονος...μεγαλη ευθυνη εχουν και οι τραπεζες που πουλουσαν τα ομολογα λες και ηταν η πιο σιγουρη επενδυση στον κοσμο. Μια απλη σκεψη ισως να χε σωσει αρκετους....επενδυση που σε πληρωνει περισσοτερο απο μια απλη προθεσμιακη καταθεση τραπεζης, ενεχει λογικα και μεγαλυτερο κινδυνο. Απο εναν πρωην τραπεζικο...
Δεν ισχύει αυτό. Το επιτόκιο προθεσμιακής το 2009 ήταν 5-6% ενώ τα ομόλογα ελληνικου δημοσίου έδιναν 5%.Επιπλέον το ρίσκο να χάσει καποιος τα χρήματά του στην πρώτη περίπτωση ήταν να απλώς να πτωχεύσει η τράπεζά του ενώ στην δέυτερη να πτωχεύσει ολόκληρο το κράτος που ,σημειωτέον, ήταν αυτό που εγγυάτο τις τραπεζικές καταθέσεις έως 100.000 ευρώ.Στην Ελλάδα επιλέχτηκε σκανδαλωδώς να την γλιτώσουν οι τράπεζες εις βάρος του κράτους, στην Κύπρο επιλέχθηκε η λυση να κουρευτούν οι καταθέσεις των προβληματικών τραπεζών, οι οποίες εκείνη την περίοδο έδιναν 7% επιτόκιο στις καταθέσεις προθεσμίας.
Αγαπητε φιλε σου παραθετω link με τις προθεσμιακες καταθεσεις του 2009 απο 11 ελληνικες τραπεζες με επιτοκια που κυμαινονται στο 2,5%.http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/528615/Article.aspxΟι προθεσμιακες καταθεσεις επαναλαμβανω δανειζουν την τραπεζα που ειναι πιο νοικοκυρεμενη (τοτε τουλαχιστον) και γι αυτο δινουν χαμηλο επιτοκιο. Τα ομολογα δανειζουν το κρατος που λειτουργει σαν αφρικανικη επαρχια (τοτε τουλαχιστον) και γι αυτο δινουν μεγαλο επιτοκιο. Και συνεχιζω...προσωπικη μου εκτιμηση ειναι οτι τραπεζικες καταθεσεις 100.000 ευρω το ελληνικο κρατος δεν μπορει να εγγυηθει..ο λογος; Αν πτωχευσει μια τραπεζα, θα προκληθει τετοιος πανικος που θα τρεξουν ολοι να μαζεψουν τα χρηματα τους απο τις υπολοιπες και αυτο το ντομινο θα προκαλεσει ολικη καταρευση...ελπιζω να μη φτασουμε καποτε στο σημειο να το ανακαλυψουμε με πραγματικα γεγονοτα. Επισης καλο θα ηταν να κοιταξεις τη διακυμανση αξιογραφων χρεους του ελληνικου κρατους εναντι των ελληνικων τραπεζων και τη γενικοτερη αξιολογηση και των δυο απο τους ξενους οικους.Τωρα για τα προβατα που σπευδουν να βαλουν ¨ οχι ¨, δεν εχω να προσθεσω κατι. Διαφωνειστε και διατυπωστε την αποψη σας σαν τον φιλο παραπανω ακομα κι αν κανετε λαθος. Ενα οχι ξερο δε λεει κατι.ΥΓ Ισως σε μπερδεψαν επιμερους προσφορες που γινονται ενιοτε απο τις τραπεζες για προσελκυση χρηματων απο τον ανταγωνισμο, ή επισης σε περιπτωσεις που εχουν χορηγησει πολλα δανεια και υποχρεουνται βασει κανονισμων να βελτιωσουν τον δεικτη ρευστοτητας τους. Ο κανονας παντως ειναι αυτο που σου γραφω παραπανω.