Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά

Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά Facebook Twitter
Μεγάλη φωτιά στα Ψαρά (Eurokinissi/Αρχείο)
0

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από τις 12:30 το μεσημέρι στα Ψαρά εθελοντές και πυροσβέστες, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή.

Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση και λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων έντασης 6-7 μποφόρ πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Στο νησί μεταφέρθηκε, σύμφωνα με politischios.gr, με ελικόπτερο super puma από τη Χίο, πεζοπόρο τμήμα 10 πυροσβεστών ενώ αργά το βράδυ μεταφέρθηκαν στο νησί 3 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου.

Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή ωστόσο η Πυροσβεστική Υπηρεσία εκτιμά ότι η πλήρης κατάσβεση μέχρι το πρωί της Κυριακής είναι σχεδόν αδύνατη, αφού το πύρινο μέτωπο καίει σε δύσβατο σημείο.

Σύμφωνα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ο Δήμος με το ένα πυροσβεστικό όχημα που διαθέτει και εθελοντές προσπάθησαν να περιορίσουν τη φωτιά και κυρίως να αποτρέψουν να οδηγηθεί προς το μοναστήρι της Παναγιάς που πλέον, σύμφωνα με το Δήμαρχο της Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κώστα Βρατσάνο, δεν κινδυνεύει.

Για την κατάσβεσή της και μέχρι να πέσει το σκοτάδι συμμετείχαν πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου καναντέρ, και ένα ελικόπτερο super puma που μετέφερε πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων από την Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου.

Να σημειωθεί ότι νωρίς το απόγευμα σκάφος του Λιμενικού Σώματος επιχείρησε να μεταφέρει το πεζοπόρο τμήμα αλλά στάθηκε αδύνατο να προσεγγίσει τα Ψαρά λόγω καιρού.

Πριν λίγο με το πλοίο της γραμμής PSARA GLORY, αποβιβάστηκαν στα Ψαρά τρία πυροσβεστικά οχήματα από τη Χίο, ώστε να επιχειρηθεί με ολονύκτια προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/politischios.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

Ελλάδα / Ιερά Σύνοδος: Συντάσσεται με Παπαδόπουλο χωρίς τις ακραίες ενέργειες – «Θα ενεργήσουμε τα δέοντα προς την κυβέρνηση»

«Η ΔΙΣ εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο συγκεκριμένων έργων και αποφάσισε να ενεργήσει τα δέοντα προς την Ελληνική Κυβέρνηση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Ελλάδα / Έφοδος της ΕΛΑΣ σε βενζινάδικα και αποθήκες: 25 συλλήψεις για λαθρεμπόριο και «πειραγμένες» αντλίες

Οι δύο εγκληματικές οργανώσεις φέρονται να είχαν αναπτύξει ένα εκτεταμένο κύκλωμα που εμπλεκόταν τόσο στη διακίνηση λαθραίων καυσίμων όσο και στην παραποίηση των μετρήσεων στις αντλίες πρατηρίων
LIFO NEWSROOM