Μια ελληνική εφαρμογή για ρεζερβέ ομπρέλας και ξαπλώστρας στην παραλία

Μια ελληνική εφαρμογή για ρεζερβέ ομπρέλας και ξαπλώστρας στην παραλία Facebook Twitter
2

Τέλος στην ταλαιπωρία της αναζήτησης από ξαπλώστρα και ομπρέλα στις παραλίες καθώς τουρίστες, παραθεριστές και γενικώς των λουόμενοι μπορούν πλέον μέσω της εφαρμογής «Solve» να κάνουν από πριν κράτηση. 

Η συγκεκριμένη start up είναι μια πλατφόρμα, με την οποία μπορεί κανείς να βρει την παραλία που επιθυμεί να επισκεφθεί, να κάνει κράτηση για ομπρέλα και ξαπλώστρα και εκεί να έχει ένα χώρο αποθήκευσης και φύλαξης για τα πράγματά του, όπως εξηγεί ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Solve, Κώστας Γαλαζούλας.

«Με τη εφαρμογή διευκολύνονται, τόσο οι τουρίστες όσο και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων καθώς τους επιτρέπει να διαχειριστούν τις κρατήσεις και τις παραγγελίες τους και να αξιολογήσουν την λειτουργία της επιχείρησης τους, βάση δεικτών, που αποτελούν μέρος ενός πίνακα ελέγχου που παρέχεται», αναφέρει ο κ. Γαλαζούλας.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν είναι η μοναδική που έχει εμπνευστεί από τον τουρισμό και αναζητεί λύσεις για να βελτιωθεί το τουριστικό προϊόν. Για την ακρίβεια, όσο αναπτύσσεται η βιομηχανία του τουρισμού τόσο περισσότερο αυξάνεται η ανάγκη για καινοτόμες ιδέες που θα δίνουν λύσεις σε σύντομο χρόνο και με απλό τρόπο, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σε αυτό το πλαίσιο προέκυψε και η συνέργεια του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας με το υπουργείο Τουρισμού. Πλέον διάφορες νεοφυείς επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας προχωρούν σε κοινές δράσεις με τον ΕΟΤ και το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πέρσυ πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που έτυχε να κάτσω σε ξαπλώστρα εδώ:39.017756,26.545356 (full κόσμος, not) αυτή και η ομπρέλα ερχόντουσαν "δωρεάν" με το ice tea που ήθελα να πάρω, so why not? Ποτέ δεν αρεσκόμουν στην ιδέα πως ακόμη και για την παραλία, διάολε, πρέπει να πλερώσεις και τώρα apps? Τζήσας. Πάντως η ταπεινιά μου αίσθησης είναι πως αυτό αντικατροπτίζει κουλτούρα ηλιοθεραπείας (π.χ. 2ώρες έξω με 2 βουτιές του 5 λέπτου μέσα), κι όχι κουλτούρα μπάνιου. Anyway ό,τι θέλει βέβαια κάνει ο καθένας καμία αντίρρηση (αρκεί να μην ενοχλεί)
Το φαινόμενο υπάρχει ήδη, συνήθως με άτομα από το προσωπικό που είναι επιφορτισμένα να καβατζώνουν ομπρελοξαπλώστρες για λογαριασμό των πελατών του ξενοδοχείου ή των ενοικιαζόμενων δωματίων από νωρίς το πρωί, ούτως ώστε να μην κάτσει κανένας "παρείσακτος". Τώρα δηλαδή, στην ούτως ή άλλως κατειλημμένη εξ ολοκλήρου από ομπρελοξαπλώστρες παραλία (και τέτοιες παραλίες υπάρχουν άπειρες με την ανοχή και την συγκάλυψη των local αρχών και υπεύθυνων για την τήρηση της νομιμότητας, που τα κάνουν πλακάκια με ξενοδόχους και επιχειρηματίες για πολύ, πολύ ευνόητους λόγους και παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων ή άλλων πολιτών που αντιμετωπίζονται στην καλύτερη ως γραφικοί) θα πρέπει να κάνω κράτηση μέσω app για να κάτσω. Επαναλαμβάνω, θα πρέπει να κάνω ΚΡΑΤΗΣΗ. Για να κάτσω στην παραλία. Κι αν διαμαρτυρηθώ, να έχω το κουράγιο να αντιμετωπίσω τους τσαμπουκάδες και τους τραμπουκισμούς του εκάστοτε ούγκανου "επιχειρηματία" και του προσωπικού του, είτε η επιχείρηση είναι καφετέρια, είτε ταβέρνα, είτε μπιτσόμπαρο, είτε ξενοδοχείο. Μάλιστα. Κι ύστερα λένε πως φταίει ο φονιάς, που έλεγε και ο Στράτος...