Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση

Αλλαντίαση Facebook Twitter
Φωτ.: Tchin Tchin Wine Bar - Bordeaux/Facebook
0

Η ασφυξία υποδεικνύεται ως η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας στη Γαλλία, η οποία έπαθε αλλαντίαση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο του Μπορντό.

Σύμφωνα με το BFMTV, η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδαςμετά την αλλαντίαση από σαρδέλες που έφαγε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό. Το γαλλικό δίκτυο επικαλείται δικαστική πηγή κάνοντας λόγο για ασφυξία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη. Η συγκεκριμένη τοξική ουσία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Το BFMTV αναφέρεται σε προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία κάνει λόγο για ασφυξία. Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για το τελικό πόρισμα. Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση και 12 κατέληξαν στο νοσοκομείο, αφού γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μπορντό

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης για το θάνατο της 32χρονης  

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sud-Ouest, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «συντετριμμένος» από τον θάνατο της 32χρονης μετά από αλλαντίαση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, προτεραιότητα του ιδιοκτήτη είναι «να διασφαλίσει πως όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο θα επιστρέψουν στη ζωή τους» ενώ δήλωσε ότι ο πελάτης του «σκέφτεται την οικογένεια που έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο».

Η αρχική επιθεώρηση των υγειονομικών αρχών στο μαγαζί διαπίστωσε «κατασκευαστικό ελάττωμα» στις σπιτικές κονσέρβες σαρδέλας. Ωστόσο, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Μπορντό «ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή».

«Παρουσίασε απόδειξη για χύτρα ταχύτητας, η οποία μαγειρεύει μεταξύ 30 και 100 βαθμών Κελσίου. Ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή, οι οποίες ήταν να μαγειρεύει για μία ώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το βάζο και τα λάστιχα ήταν καινούργια και τα πάντα στο μπαρ ήταν καθαρά.

«Σε αυτό το στάδιο, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επιστημονική απόδειξη της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής», πρόσθεσε ο δικηγόρος

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου επιβεβαίωσε ότι όταν τα βάζα ανοίχτηκαν, υπήρχε άσχημη μυρωδιά και ότι ορισμένα από τα κονσερβοκούτια δεν είχαν αποστειρωθεί. Ωστόσο, ο δικηγόρος του δήλωσε πως «όταν μίλησε στον Τύπο το βράδυ της Δευτέρας, ήταν μπερδεμένος». Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πελάτης του, πέταξε δυο-τρία βάζα αλλά σέρβιρε «εκείνα που πίστευε ότι ήταν εντάξει».

«Δεν είχε επίγνωση οποιουδήποτε κινδύνου εκείνη τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και BFMTV

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM