ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μπορντό: Ασφυξία η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας που προσβλήθηκε από αλλαντίαση

Αλλαντίαση Facebook Twitter
Φωτ.: Tchin Tchin Wine Bar - Bordeaux/Facebook
0

Η ασφυξία υποδεικνύεται ως η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδας στη Γαλλία, η οποία έπαθε αλλαντίαση έπειτα από γεύμα σε εστιατόριο του Μπορντό.

Σύμφωνα με το BFMTV, η ασφυξία φέρεται να είναι η αιτία θανάτου της 32χρονης Ελληνίδαςμετά την αλλαντίαση από σαρδέλες που έφαγε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar» του Μπορντό. Το γαλλικό δίκτυο επικαλείται δικαστική πηγή κάνοντας λόγο για ασφυξία εξαιτίας δηλητηρίασης από αλλαντική τοξίνη. Η συγκεκριμένη τοξική ουσία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο της αλλαντίασης.

Το BFMTV αναφέρεται σε προκαταρκτική έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία κάνει λόγο για ασφυξία. Ωστόσο, αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις για το τελικό πόρισμα. Υπενθυμίζεται ότι η 32χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από αλλαντίαση και 12 κατέληξαν στο νοσοκομείο, αφού γευμάτισαν στο εστιατόριο του Μπορντό

Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης για το θάνατο της 32χρονης  

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Sud-Ouest, ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι «συντετριμμένος» από τον θάνατο της 32χρονης μετά από αλλαντίαση. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, προτεραιότητα του ιδιοκτήτη είναι «να διασφαλίσει πως όσοι βρίσκονται στο νοσοκομείο θα επιστρέψουν στη ζωή τους» ενώ δήλωσε ότι ο πελάτης του «σκέφτεται την οικογένεια που έχασε ένα αγαπημένο της πρόσωπο».

Η αρχική επιθεώρηση των υγειονομικών αρχών στο μαγαζί διαπίστωσε «κατασκευαστικό ελάττωμα» στις σπιτικές κονσέρβες σαρδέλας. Ωστόσο, ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο Μπορντό «ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή».

«Παρουσίασε απόδειξη για χύτρα ταχύτητας, η οποία μαγειρεύει μεταξύ 30 και 100 βαθμών Κελσίου. Ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή, οι οποίες ήταν να μαγειρεύει για μία ώρα». Σύμφωνα με τον ίδιο, το βάζο και τα λάστιχα ήταν καινούργια και τα πάντα στο μπαρ ήταν καθαρά.

«Σε αυτό το στάδιο, νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για επιστημονική απόδειξη της μη συμμόρφωσης με τους κανόνες υγιεινής», πρόσθεσε ο δικηγόρος

Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου επιβεβαίωσε ότι όταν τα βάζα ανοίχτηκαν, υπήρχε άσχημη μυρωδιά και ότι ορισμένα από τα κονσερβοκούτια δεν είχαν αποστειρωθεί. Ωστόσο, ο δικηγόρος του δήλωσε πως «όταν μίλησε στον Τύπο το βράδυ της Δευτέρας, ήταν μπερδεμένος». Ο δικηγόρος τόνισε ότι ο πελάτης του, πέταξε δυο-τρία βάζα αλλά σέρβιρε «εκείνα που πίστευε ότι ήταν εντάξει».

«Δεν είχε επίγνωση οποιουδήποτε κινδύνου εκείνη τη στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ και BFMTV

Ελλάδα
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταγγελίες πολιτών για την Υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Ελλάδα / Καταγγελίες πολιτών για την υποβάθμιση του Λόφου Φιλοπάππου από τον δήμο Αθηναίων

Τα προβλήματα που αναδεικνύουν οι κάτοικοι περιλαμβάνουν τη λανθασμένη διαχείριση του νερού, ανορθόδοξες τεχνικές κλαδέματος και άλλες πρακτικές που πλήττουν το ήδη ευάλωτο οικοσύστημα
LIFO NEWSROOM
Κλέων Γρηγοριάδης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Τα κανάλια την παίζουν όλη μέρα ως «φασαριόζα και τσαμπουκαλού»

Ελλάδα / Κλέων Γρηγοριάδης κατά Ζωής Κωνσταντοπούλου: Τα κανάλια την παίζουν όλη μέρα ως «φασαριόζα και τσαμπουκαλού»

Επίθεση εναντίον της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου, εξαπολύει μέσω του Χ, ο πρώην βουλευτής του ΜεΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης
LIFO NEWSROOM
Νέα Ιωνία: ΕΔΕ μετά το περιστατικό bullying κατά 12χρονου - Τον έκλεισαν σε φρεάτιο

Ελλάδα / Νέα Ιωνία: Πέταξαν 5ευρω για να μπει ο 12χρονος στο φρεάτιο και τον έκλεισαν μέσα

ΕΔΕ μετά το περιστατικό bullying - Υπάρχει η δυνατότητα οι εν λόγω μαθητές να μετακινηθούν ξεχωριστά σε σχολεία, εκτός του δήμου στον οποίο φοιτούσαν, υπενθυμίζει το υπουργείου Παιδείας
LIFO NEWSROOM