Νέα φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια. Η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε λίγο πριν τις 9:30 και αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις φτάνουν στο σημείο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε στο χωριό Κοντοδεσπότι του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.
![Νέα φωτιά τώρα στην Εύβοια](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2023-07-27/fotia-evia3.jpeg?itok=dEAsD8aw)
«Η φωτιά είναι μεγάλη και καίει ξερά χόρτα κοντά στο γήπεδο του χωριού. Έχουμε ζητήσει κι άλλες ενισχύσεις», είπε στο evima.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς.
![Νέα φωτιά τώρα στην Εύβοια](/sites/default/files/styles/main/public/articles/2023-07-27/fotia-evia2.jpeg?itok=9tUFEeX6)
Στο σημείο επιχειρούν επίγειες δυνάμεις του πυροσβεστικού κλιμακίου Ψαχνών με επτά οχήματα και 14 πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο.
Υπενθυμίζεται, ότι στην ευρύτερη περιοχή της Κύμης - στο χωριό Βίταλο - ξέσπασε φωτιά και χτες, ενώ το μέτωπο βρισκόταν υπό πλήρη έλεγχο. Είχαν κινητοποιηθεί 22 πυροσβέστες με 10 οχήματα, καθώς και τέσσερα αεροπλάνα.