Οι μόλις 9 μαθητές νηπιαγωγείου σε ένα ακριτικό χωριό στον Έβρο απέκτησαν την δική τους παιδική χαρά.
Στον «Πέπλο», ζουν μόλις 50 παιδιά και λιγότερα από δέκα πηγαίνουν στο μικρό νηπιαγωγείο. Στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που εργάζεται εκεί, επικοινώνησε με την τότε υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ζητώντας μια παιδική χαρά για παιδιά.
«Φαίνεται πως οι ακρίτες μας αντέχουν ακόμα και οι νέοι άνθρωποι επιλέγουν να ζουν στα σύνορά μας», έγραφε τότε, κάνοντας έκκληση για προσφορά όλων όσοι μπορούν να βοηθήσουν. Για «να χαρίσουμε στα παιδιά του νηπιαγωγείου, αλλά και όλου του χωριού μια παιδική χαρά με προδιαγραφές κατάλληλες και ασφαλείς», σημείωνε, εξηγώντας πως ο προαύλιος χώρος του νηπιαγωγείου παρέμενε αναξιοποίητος αλλά «ιδανικός, καθώς ήταν μεγάλος σε έκταση, με δέντρα και παγκάκια περιμετρικά, στο κέντρο του χωριού.
Τελικά η παιδική χαρά έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία με έναν ιδιώτη επιχειρηματία, αφού η υφυπουργός επικοινώνησε με τον γγ του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη για την επίλυση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ένας επιχειρηματίας με έντονη κοινωνική προσφορά στις ακριτικές περιοχές του Έβρου, ο κ. Ισμαήλος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για τα παιδιά του Πέπλου και το έδαφος διαμορφώθηκε κατάλληλα και έγιναν όλες οι απαραίτητες εργασίες όπως καλούπωμα με τάβλες περιμετρικά, κλίση για απορροή υδάτων και οπλισμός της πλάκας με δομικό πλέγμα.
«Το έργο ήταν δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο, όπως αποδείχθηκε στην πορεία», λέει σήμερα η εκπαιδευτικός, προσθέτοντας πως στόχος ήταν εξ αρχής η δημιουργία ενός νηπιαγωγείου ελκυστικού, ασφαλούς, παιδαγωγικά κατάλληλου και «πλούσιου σε ερεθίσματα», για τα παιδιά του ακριτικού χωριού.