Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Facebook Twitter
0

Με τον ανώτατο τίτλο του επίτιμου διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας τιμήθηκε σήμερα το βράδυ ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο νέο Αμφιθέατρο της Σχολής του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα, όπου μαζί με τον προπονητή και πρώην αρχηγό της εθνικής ομάδας καλαθοσφαίρισης, τιμήθηκε με τον ανώτατο τίτλο και η πρόεδρος του European College of Sport Science (ECSS, ) καθηγήτρια του πανεπιστημίου Birmingham Τζόαν Ντούντα (Joan Duda).

Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση και οι δύο με το έργο τους συνέβαλαν τα μέγιστα στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας των νέων. Η προσφώνηση των τιμώμενων έγινε από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Ζήση Μαμούρη, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε πως «το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στα 30 χρόνια λειτουργίας του έχει ως στόχο την αρμονική του σύνδεση με τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και την αριστεία σε όλα τα επίπεδα: στη διδασκαλία, την έρευνα και την συμβολή στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη».

Αναφερόμενος στην Τζόαν Ντούντα, ο πρύτανης τόνισε: «η καθηγήτρια Ντούντα είναι μια από τις πιο αναφερόμενες βιβλιογραφικά ερευνήτριες στις αθλητικές επιστήμες, με πάνω από 300 άρθρα, κεφάλαια βιβλίων και δύο βιβλία δημοσιευμένα και περισσότερες από 32.000 παραπομπές". 

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του ΤΕΦΑΑ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Facebook Twitter

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης, συνέχισε ο πρύτανης κ. Μαμούρης, «είναι μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει αναδείξει ο Ελληνικός αθλητισμός και η Ευρωπαϊκή καλαθοσφαίριση. Έχει κατακτήσει τίτλους σε κορυφαίο επίπεδο σε επίπεδο συλλόγων αλλά και εθνικών ομάδων και έχει διακριθεί σε οποιαδήποτε διοργάνωση έχει συμμετάσχει τόσο ως αθλητής και όσο και ως προπονητής. Είναι ο μόνος που έχει κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ και ως αθλητής και ως επικεφαλής προπονητής»

.

«Ως παίκτης όσο και ως προπονητής, τόσο με τις πράξεις όσο και με της δημόσιες τοποθετήσεις του, ο κ. Γιαννάκης έχει αναδείξει τις αξίες της μέγιστης προσπάθειας, συνεχούς βελτίωσης, συνεργασίας και συνοχής ομάδας ως προϋποθέσεις της αριστείας στον αθλητισμό αλλά και της δια βίου άθλησης για υγεία. Με το παράδειγμά του παρακίνησε εκατομμύρια νέα παιδιά να υιοθετήσουν την άθληση ως τρόπο ζωής».

Έχοντας το καπέλο του ακαδημαϊκού αλλά και του ανθρώπου του αθλητισμού μπορώ να καταλαβαίνω πόσο μπορεί να βοηθήσει η επιστήμη τον αθλητισμό, τόνισε ο Γ.Γ. Αθλητισμού κ. Γιώργος Μαυρωτάς, για να προσθέσει: «Ο συνδυασμός εκπαίδευσης και έρευνας που υπάρχει στο πανεπιστήμιο είναι αυτός που το κρατάει συνεχώς ζωντανό και το εξελίσσει. Και όσο εξελίσσονται οι γνώσεις στον αθλητισμό, τόσο περισσότερα πράγματα μαθαίνουμε, τόσο περισσότερα πράγματα μπορούμε να συνδυάσουμε. Και το νέο, η καινοτομία, είναι πλέον στο να συνδυάζεις πράγματα, όχι να «σκάβεις» αποκλειστικά στο αντικείμενό σου». Ο ίδιος ολοκλήρωσε τον χαιρετισμό του με μια ιστορία για ένα από τα αθλητικά του είδωλα, τον Παναγιώτη Γιαννάκη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Το θέμα της ομιλίας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν «προσήλωση στο στόχο», όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως όταν ήταν νεαρός προσπαθούσε να έχει συγκέντρωση σε αυτό που αγαπούσε. «Το πρώτο στοιχείο, που πρέπει πραγματικά κάποιος να έχει, για να αποκτήσει συγκέντρωση στο στόχο, να αγαπάει αυτό που κάνει», επισήμανε ο κ. Γιαννάκης.

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ & φωτογραφίες από trikalaenimerosi.gr

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ