Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά: Τα μισά θα λειτουργούν έως τις 17:30- Από τον Σεπτέμβριο

Ολοήμερα νηπιαγωγεία και δημοτικά: Τα μισά θα λειτουργούν έως τις 17:30- Από τον Σεπτέμβριο Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει, πιλοτικά, η εφαρμογή της επέκτασης του ολοήμερου νηπιαγωγείου και δημοτικού έως τις 17:30, δήλωσε η Νίκη Κεραμέως. 

Η υπουργός Παιδείας έδωσε διευκρινίσεις για το πρόγραμμα που προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η εφαρμογή θα γίνει αρχικά στο 50% των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων που ήδη λειτουργούν ως ολοήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ. Δηλαδή, σε 5.000 τμήματα σε όλη τη χώρα. 

Το πρόγραμμα θα αφορά μαθητές σε όλη την Ελλάδα, με ελεύθερη πρόσβαση, χωρίς να απαιτούνται κριτήρια. Έχει διττό στόχο, την επέκταση του ωραρίου, για να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και την ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών, επεσήμανε η κ. Κεραμέως μιλώντας στο συνέδριο με θέμα «Δημογραφικό 2022: Η μεγάλη πρόκληση».

Σε ό,τι αφορά στο δεύτερο σκέλος, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι θα ενισχυθεί η δημιουργική κατεύθυνση, με έμφαση στα εικαστικά, τη μουσική, τις τέχνες γενικότερα, ενώ παράλληλα θα ολοκληρώνεται και η μελέτη των μαθημάτων των παιδιών. Με αυτό τον τρόπο, θα μένει πιο πολύς χρόνος «για παιχνίδι και διάδραση με την οικογένεια», συμπλήρωσε. 

Τα προγράμματα είναι υπό διαμόρφωση και θα γίνουν προσλήψεις, ανέφερε ακόμη η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι απώτερος στόχος είναι η επέκταση του ολοήμερου σχολείου ως τις 18.00.

Σε ό,τι αφορά το δημογραφικό ζήτημα, η κ. Κεραμέως το χαρακτήρισε «βραδυφλεγή βόμβα» και σημείωσε ότι την τελευταία πενταετία έχουν μειωθεί κατά 16,5-17% οι εγγραφές στην Α' Δημοτικού. Βασικά αίτια είναι η υπογεννητικότητα, αλλά και το «μεταναστευτικό ισοζύγιο» με το «brain drain και το brain gain».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

Ελλάδα / Βασίλης Καλογήρου: Αρπαγή και δολοφονία καταγγέλλει ο πατέρας του

«Η εντολή που έχουμε λάβει σκοπό έχει τη συνδρομή της Δικαιοσύνης ιδίως στην έρευνα και, τελικά, στην κρίση σχετικά με τις συνθήκες και τους υπαιτίους της δολοφονίας του» αναφέρει η δήλωση του δικηγόρου του
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM
Αυστηρά πρόστιμα σε όσους παρακολουθούν παράνομα ταινίες και αγώνες

Ελλάδα / Αυστηρά πρόστιμα σε όσους παρακολουθούν παράνομα ταινίες και αγώνες

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη εξηγεί στη LiFO τις διατάξεις και τους τρόπους εφαρμογής του νέου νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της διαδικτυακής πειρατείας
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ