Ολοκληρώθηκε η απολογία του Λιγνάδη: «Μπορεί να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις»

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Λιγνάδη: «Μπορεί να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ύστερα από περίπου πέντε ώρες.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες σε βάρος του, υποστηρίζοντας πως «δεν είμαι βιαστής». 

Η πρώτη φράση που είπε ο Λιγνάδης, όταν του έδωσε τον λόγο η πρόεδρος του ΜΟΔ, ήταν ότι αρνείται κάθε κατηγορία. «Αρνούμαι τις κατηγορίες. Σήμερα είναι μια μέρα λύτρωσης γιατί 1,5 χρόνο μετά την προφυλάκισή μου στη φυλακή, όπου η μια μέρα μετράει για έναν μήνα, επιτέλους είμαι στη θέση να απολογηθώ. Θα σας παρακαλούσα να μου θέσετε ερωτήσεις για να απαντάω».

Απαντώντας για τον πρώτο μηνυτή, ο οποίος ισχυρίζεται ότι υπέστη σεξουαλική βία, ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν απόλυτος ότι δεν τον έχει δει ποτέ και πως μπορεί να επικοινωνούσαν μέσω πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

«Τη φυσιογνωμία του Α. την είδα στη ΓΑΔΑ κρατούμενος, όταν μου έφερε τη μήνυση ο τότε δικηγόρος μου και είχε και φωτογραφία του. Και μάλιστα τον θυμήθηκα σε συνδυασμό με τον ξάδελφό του που τον ήξερα και τότε κατάλαβα περί ποιου πρόκειται. Το όνομα δεν μου θύμισε κάτι. Όταν είδα τη φωτογραφία είπα "Α! Ο Α., ο ξάδελφος του Χ.", τον έλεγα έτσι γιατί ο Χ. ήταν μικρός το δέμας. Τότε διάβασα τη μήνυση. Με τον Α. δεν ανέσυρα στη μνήμη μου καμία διά ζώσης συνάντηση», σημείωσε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι τόσο ο πρώτος καταγγέλλων όσο και οι δύο που επιβεβαίωσαν πως όλοι είχαν βρεθεί στο σπίτι του «δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου και δεν τους γνωρίζω». «Όχι δεν τους θυμάμαι. Δεν τους έχω δει ποτέ», υπογράμμισε.

Πρόεδρος: Ισχυρίζονται ότι έχουν έρθει σπίτι σας…

Κατηγορούμενος: Το αρνούμαι κατηγορηματικά.

Πρόεδρος: Ποιον λόγο έχουν να πουν όσα είπαν;

Κατηγορούμενος: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Δεν είναι η αρμοδιότητά μου. Δεν έχω αποδείξεις αλλά μπορώ να πω τη γνώμη μου. Γιατί να το πουν τώρα; Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ και ειδικά ο Αλί μού φάνηκε ότι είναι αδίστακτος, καιροσκόπος έτοιμος να κάνει το οτιδήποτε. Όταν με συνέλαβαν το πρώτο που αναρωτήθηκα ήταν γιατί. Εδώ στο δικαστήριο, στα 25 τους χρόνια, είδα άλλα άτομα. Δεν μπορώ να ξέρω το κίνητρό τους, μπορώ να σας πω ότι είναι ένα κοκτέιλ με οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό, να βρεθούν έστω για λίγο στη δημοσιότητα, από πικρία για ερωτική απόρριψη.

Πρόεδρος: Ναι, αλλά εδώ δεν είναι μόνο ένας, που τα λέει αυτά. Οι υπόλοιποι, που τα επιβεβαιώνουν, τι λόγο είχαν να κατηγορήσουν έναν άνθρωπο που δεν γνώριζαν;

Κατηγορούμενος: Μπήκαν στον χορό όταν κατέρρευσε η πρώτη μήνυση. Να υποστηρίξουν όψιμα τον φίλο τους, δεν μπορώ να καταλάβω κάτι άλλο. Ο ίδιος ο καταγγέλλων δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι βιάστηκε και λέει ότι ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό, ότι χρειάζεται βοήθεια για να θυμηθεί την χρονιά που συνέβη κάτι τόσο σημαντικό στη ζωή του, μου φαίνεται επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τους προωθήσετε;

Κατηγορούμενος: Όλους τους μεγάλους ηθοποιούς, με εμπειρία και στάτους, τους προσεγγίζουν άτομα για να βοηθηθούν. Έχει γίνει μόδα να γίνει ο καθένας καλλιτέχνης ηθοποιός άκοπα.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο: «Μπορεί να κολακεύτηκα, να φλέρταρα παραπάνω, να έδωσα παραπανίσιες υποσχέσεις, να είχα μια υπερβολή στην προσέγγιση μου στους ανθρώπους αλλά δεν κατηγορούμαι εδώ για "πέφτουλας" ή "γύπας". Μπορεί να ξέφυγα σε αυτόν τον τομέα, αλλά βιαστής δεν υπήρξα ποτέ».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε πως έφθασε ενώπιον των δικαστών από τη συνάντηση πολλών επιθυμιών, από ένα «σύμπλεγμα ομάδων και συνιστωσών προσώπων με συγκλίνοντα κίνητρα» που δημιούργησαν το «προϊόν- βιαστής» το οποίο προσφέρθηκε προς πολιτική εκμετάλλευση.

Ανέφερε ότι οι καταγγέλλοντες θέλησαν να ενταχθούν στην ομπρέλα του κινήματος meToo, να εμφανιστούν ως θύματα. «Λυπάμαι που ένα τόσο σοβαρό κίνημα πήγε στην απέναντι όχθη από εμένα και ενέταξε και τα ξερά και τα χλωρά και κάποιοι για να γίνουν ήρωες εντάχθηκαν εκεί».

Κατά τον κατηγορούμενο, τα κίνητρα των μηνυτών του είναι ανάλογα με τους ίδιους: «ψάχνουμε να βρούμε βαθειά κίνητρα για όλο αυτό και εδώ είδα ότι αφορά άτομα με πολύ ταπεινά ελατήρια. Είδα εδώ και άτομα φθηνά, εντελώς διάτρητα που περιφέρουν το δράμα τους. Κίνητρο για αυτούς είναι και το να αυξήσουν τους ακολούθους τους. Καμία φορά το τι λέει κανείς και το πώς το στοιχειοθετεί δείχνει και ποιος είναι».

Σύμφωνα με τη συλλογιστική του Δημήτρη Λιγνάδη, κοντά στα προσωπικά και ευτελή κίνητρα των μηνυτών βρέθηκαν εκείνα προσώπων με αντιπαλότητες επαγγελματικές, οι προστριβές στο ΣΕΗ, οι διαφωνίες συγκεκριμένων δημοσιογράφων και influencer, του «ψευδοαριστερού χώρου» για τη θέση του στο Εθνικό Θέατρο και η ευκαιρία που τους δόθηκε «να κλονίσουν την κυβέρνηση για την άστοχη επιλογή που έκανε στο πρόσωπο μου». «Ακολούθησε μία κοινωνία εθισμένη στο αίμα και όλο αυτό έγινε ένα προϊόν που προσφέρθηκε για πολιτική εκμετάλλευση αλλά και για κλικαρίσματα και αύξηση της αγοραστικής αξίας διαφόρων μίντια».

Aρνήθηκε κατηγορηματικά ότι το καλοκαίρι του 2015, που καταγγέλλεται για βιασμό στην Επίδαυρο, πήγε έστω και για μία ημέρα στην αργολική πόλη, καθώς δεν είχε παράσταση. Κατηγορηματικά αρνήθηκε, επίσης, πως είχε οποιαδήποτε ερωτική σχέση με τον νεαρό που φιλοξένησε για ένα διάστημα στο σπίτι του το 2015. «Αυτά που ισχυρίζεται ο Π. δεν έγιναν ποτέ. Ποτέ» είπε με φόρτιση ο ηθοποιός.

Κατά την απολογία του, αναφέρθηκε και στον τρίτο καταγγέλλοντα, που δεν εμφανίστηκε ούτε μία μέρα στο δικαστήριο λέγοντας: «Αμφιβάλλω αν είναι υπαρκτό πρόσωπο ο Μ. Περίμενα να έρθει εδώ να δω αυτό το προϊόν τής κατασκευής» είπε και συμπλήρωσε πως ο μηνυτής αυτός τον οποίο χαρακτήρισε εφεύρημα τον τρομάζει.

«Το εφεύρημα αυτό, ένα matrix δηλαδή, με φοβίζει: Αυτοί που κατασκεύασαν τον Μ. έκαναν ένα απάνθισμα όσων έχουν δημοσιευθεί για εμένα. Η χρησιμότητα του προϊόντος Μ. είναι να εμφανιστεί μια μήνυση που να αφορά πιο κοντινό χρόνο. Το 2018».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ελλάδα / Άγνωστοι βανδάλισαν το «Τρενοτεχνείο» του Νίκου Καλογερόπουλου

Ο Νίκος Καλογερόπουλος έχει δημιουργήσει τον χώρο τέχνης «Τρενοτεχνείο» στην Κυπαρισσία - Οι δράστες κατέστρεψαν μουσικά όργανα, τραπέζια, καρέκλες, αντικείμενα και προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές
LIFO NEWSROOM