Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου Facebook Twitter
0

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι αναδείχθηκε η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου από τη Θεσσαλονίκη, στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκακιού της Fide που έλαβαν χώρα στο πλαίσιο του 4ου Σκακιστικού Φεστιβάλ Ρόδου.

Η απαιτητική και άκρως ανταγωνιστική διοργάνωση έφτασε στο τέλος της, με τη μαθήτρια να εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην κατηγορία G13, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΡΤ.

Η Αναστασία είναι μαθήτρια της 5ης τάξεως του Δημοτικού στην Αδαμάντιο Σχολή Θεσσαλονίκης και μέλος του συλλόγου ΑΜΟ Γαλαξίας. Το παιδί άρχισε να παίζει σκάκι όταν ήταν 4 ετών. 

Παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκάκι η 11χρονη Ευαγγελία Σίσκου Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΤ

Στη Ρόδο, επέλεξε να αγωνιστεί σε υψηλότερη ηλικιακά κατηγορία, αλλά ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και άκουσε τον ελληνικό εθνικό ύμνο.

Τα πρωταθλήματα ήταν μια συνδιοργάνωση του Σκακιστικού Ομίλου «Ιππότης Ρόδου» με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΔΟΠΑΡ) υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) και της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας (ΕΣΟ).

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που είχε κρύψει 1,6 κιλό κοκαΐνης σε «καβάτζα»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη άνδρας που είχε κρύψει 1,6 κιλό κοκαΐνης σε «καβάτζα»

Στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ως «καβάτζα» εντοπίστηκαν περισσότερα από 1,6 κιλά κοκαΐνης, ενώ στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «Vector»
LIFO NEWSROOM
Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στην Αρχαία Ολυμπία: 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της

Σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αρχαία Ολυμπία, όπου 30χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον αδελφό της για επίθεση και απειλές. Η υπόθεση εξετάζεται από τις αρχές και την δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM