ΠΟΣΔΕΠ: «Αλλαγή στο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο»- Ζητά συνάντηση με Τσίπρα

ΠΟΣΔΕΠ: «Αλλαγή στο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο»- Ζητά συνάντηση με Τσίπρα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) προκειμένου να εκθέσει «στο ανώτατο πολιτειακό επίπεδο το πρόβλημα της ανομίας στα πανεπιστήμια» και να αναζητηθούν λύσεις. 

Η ομοσπονδία  των πανεπιστημιακών καταγγέλλει την εγκληματικότητα εντός πανεπιστημιακών χώρων, όπως το εμπόριο ναρκωτικών, αλλά και την παρουσία ομάδων, όπως O Ρουβίκωνας. Ζητά επίσης την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο. 

«Τον τελευταίο καιρό έχουν ενταθεί και πολλαπλασιαστεί γνωστά φαινόμενα ανομίας στα Πανεπιστήμια, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά εμφανιστεί και νέα, όπως καταλήψεις χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις (Ρουβίκωνας).

Οι χώροι στους οποίους σπουδάζει και μορφώνεται η νεολαία της πατρίδας μας δεν μπορεί να είναι χώροι τους οποίους λυμαίνονται εγκληματικές ομάδες που διακινούν και εμπορεύονται απροκάλυπτα ναρκωτικά στο φως της ημέρας, ανάμεσα στους φοιτητές μας, ανάμεσα σε όλους μας.

Το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι όπου κάθε "συλλογικότητα" θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη καταλαμβάνοντας παράνομα χώρους συντελεστών του, και χώρος ελευθερίας έκφρασης, ελευθερίας διακίνησης» αναφέρεται σχετικά η ανακοίνωση της ΠΟΣΔΕΠ.

«Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να επιδιώξουν και να επιτύχουν εθνική συνεννόηση τουλάχιστον για στοιχειώδεις αρχές που θα διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων μας και να συνεννοηθούν για την αλλαγή του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο εξελίσσεται σε άσυλο προστασίας της ανομίας» καταλήγει

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM