Προσαγωγή υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου

Προσαγωγή υπόπτου για την απόπειρα δολοφονίας του Βαρθολομαίου Facebook Twitter
0

Στην προσαγωγή ενός ατόμου, την ώρα που ακόμη δύο καταζητούνται, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές μετά από έρευνα της εισαγγελίας της Άγκυρας για συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου, σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Η σχετική έρευνα ξεκίνησε έπειτα από επιστολή, η οποία εστάλη από την επαρχία Καϊσερί της κεντρικής Ανατολίας και στην οποία αναφερόταν ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα γίνει στόχος δολοφονικής απόπειρας στις 29 Μαΐου, κατά την 560ή επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Χουριέτ».

Οι διωκτικές αρχές εξετάζουν ενδεχόμενη σχέση του σχεδίου δολοφονίας του Οικουμενικού Πατριάρχη με τη δράση της παρακρατικής οργάνωσης Ergenekon. Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή την υπόθεση.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πιθανώς υπερβολή τα κλειστά σχολεία» - Καθησυχαστικός ο δήμαρχος Σαντορίνης για τους σεισμούς

Ελλάδα / «Πιθανώς υπερβολή τα κλειστά σχολεία» - Καθησυχαστικός ο δήμαρχος Σαντορίνης για τους σεισμούς

«Μετά τα γεγονότα στο Μάτι ή τα Τέμπη, υπάρχει μεγαλύτερος φόβος και για αυτό λαμβάνονται πιο αυστηρά μέτρα από αυτά που θα λαμβάναμε πριν» είπε ο δήμαρχος Θήρας
LIFO NEWSROOM