Πρόταση για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ

Πρόταση για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ Facebook Twitter
0

Με έγγραφό της προς τον υπηρεσιακό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη, η διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ), προτείνει μια σειρά μέτρων για τον περιορισμό των δικαιούχων του εφάπαξ.

Πιο συγκεκριμένα η πρόταση του Ταμείου αναφέρει πως εφάπαξ στο δημόσιο θα παίρνουν μόνο όσοι έχουν πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας. Όσοι έχουν 12 έως 24 χρόνια υπηρεσίας να εισπράττουν έντοκα, το σύνολο των εισφορών που έχουν καταβάλλει, ενώ όσοι έχουν 6 έως 12 χρόνια προϋπηρεσίας, να λαμβάνουν έντοκα το 70% των εισφορών τους. Τέλος για τους υπαλλήλους με προϋπηρεσία από 1 έως 6 έτη, να μην προβλέπεται η χορήγηση εφάπαξ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ταμείου Πρόνοιας, το μέτρο αυτό έχει ως στόχο να περιορίσει τον αριθμό των δικαιούχων, αποκλείοντας όσους λαμβάνουν σύνταξη από άλλο Ταμείο, ώστε να αντιμετωπισθούν τα ελλείμματα του ΤΠΔΥ που υπερβαίνουν ήδη το 1,5 δισ. ευρώ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM