Ψώνια στα καταστήματα με χρονόμετρο: Το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση

Ψώνια στα καταστήματα με χρονόμετρο: Το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου / Eurokinissi
0

Έντονο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στους λοιμωξιολόγους και την κυβέρνηση οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν στις προηγούμενες ημέρες σε εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει μπει το ενδεχόμενο να υπάρξει «χρονόμετρο» στα ψώνια, μέσω της εφαρμογής e-katanalotis, προκειμένου να μπει «φρένο» στις άσκοπες μετακινήσεις και στα διπλά και τριπλά SMS από καταναλωτές, που ήθελαν να παραμείνουν περισσότερο από δύο ώρες στην αγορά.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

Με βάση το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση για τη διαδικασία των αγορών, οι καταναλωτές προχωρούν στα ψώνια τους μέσω της εφαρμογής e-katanalotis. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο καταναλωτής θα μπαίνει στην ιστοσελίδα και θα «κατεβάζει» μία εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό κωδικό QR, θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του. Ωστόσο, στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.

Οι καταναλωτές, όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα μία φορά την ημέρα και θα πρέπει μέσα στο χρονικό περιθώριο των δύο ωρών να προβούν στις αγορές τους.

Ο καταναλωτής είτε θα «κατεβάζει» από το κινητό του την εφαρμογή e-katanalotis, η οποία θα έχει το σχετικό χρονόμετρο είτε θα μπορεί να στέλνει SMS με τον κωδικό 2 στο 13033 και να του αποστέλλεται link με το χρονόμετρο.

Το χρονόμετρο θα ενεργοποιείται με το πάτημα του link και θα μετρά αντίστροφα τις δύο ώρες ενώ θα επιτρέπεται μία φορά την ημέρα η ενεργοποίησή του.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να κάνουν εισβολή σε προστατευόμενη περιοχή»

Ελλάδα / Δεν φταίει το αττικόψαρο για το πάγωμα των αντιπλημμυρικών: «Προσπαθούν να εισβάλουν σε προστατευόμενη περιοχή»

«Το αττικόψαρο έγινε ο καρχαρίας των ρεμάτων της ανατολικής αττικής», λέει ο Σταμάτης Αρναούτης από την Πρωτοβουλία για την Προστασία του Ερασίνου
LIFO NEWSROOM