Σε 3 υπόπτους ρίχνει το βάρος της έρευνας η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του οδηγού ταξί

Σε 3 υπόπτους ρίχνει το βάρος της έρευνας η ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του οδηγού ταξί Facebook Twitter
0

Σε δυο-τρεις κατοίκους της Κηφισιάς ρίχνει το βάρος της η ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπίσει τον δολοφόνο του οδηγού ταξί. Αυτοί οι ύποπτοι που συγκεντρώνουν τα 7 από τα 10 σημεία που σκιαγραφούν το προφίλ του δολοφόνου φαίνεται να έχουν ιστορικό διαταραγμένης ψυχολογικής κατάστασης και δημιουργίας προβλημάτων στην περιοχή, ωστόσο κανείς τους δεν συνδέεται προς το παρόν με κάποιο «συμβολικό» περιστατικό που συνέβη στη Χαριλάου Τρικούπη. Επίσης, δεν φαίνεται να έχουν στο σημείο «τελετουργίας» του δράστη άτομο για το οποίο μπορεί να έχουν έντονο σεξουαλικό και αισθηματικό ενδιαφέρον.

Επιπλέον 10 ύποπτοι συγκεντρώνουν τέσσερα από τα δέκα χαρακτηριστικά που έχουν συνθέσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, για την ερευνητική απεικόνιση του δολοφόνου. Για αυτούς τους υπόπτους, προς το παρόν δεν έχει προκύψει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους, γίνονται ωστόσο εκτεταμένες εξακριβώσεις στοιχείων που τους αφορούν, ενώ δεν έχουν προσαχθεί στα γραφεία του αρμόδιου τμήματος για κάποια «φιλική συζήτηση».

Συνολικά, οι αστυνομικοί σχημάτισαν έναν κύκλο 50 υπόπτων, που συγκέντρωναν ενδείξεις και χαρακτηριστικά τα οποία ταίριαζαν με το ψυχολογικό προφίλ του δράστη, ενώ κάποιοι είχαν συμμετοχή σε περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί στην Κηφισιά με πρωταγωνιστές οδηγούς ταξί.

Κάποιοι από τους υπόπτους φαίνεται να είναι νυν ή πρώην οδηγοί ταξί, οι οποίοι είχαν συμμετοχή σε επεισόδια και διαπληκτισμούς με άλλους αυτοκινητιστές. Και για αυτούς έγιναν κάποιες ερευνητικές εξακριβώσεις, ενώ κάποιοι ελάχιστοι προσήλθαν στα αστυνομικά γραφεία προκειμένου να δώσουν λεπτομέρειες για τα επίμαχα περιστατικά.

Σημαντικό αλλά όχι περιοριστικό εργαλείο για την πορεία των ερευνών είναι το πλησιέστερο ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, που σκιαγράφησαν οι αστυνομικοί profilers με τη βοήθεια ψυχολόγων της Αστυνομίας, αξιολογώντας τα μέχρι τώρα στοιχεία και το προανακριτικό υλικό.

Το πρώτο προφίλ αφορά έναν «έξυπνο» δράστη με διαταραχή προσωπικότητας, άτομο δηλαδή με υψηλό δείκτη ευφυΐας, μεγάλο IQ, το οποίο μπορεί να εμφανιστεί ξανά μετά από 2-4 μήνες. Ο δράστης έχει δείξει σημάδια μεθοδικότητας. Ενδεικτικό είναι ότι σε καμία από τις δύο επιθέσεις δεν βρέθηκε DNA του. Το δεύτερο προφίλ αφορά δράστη παρανοϊκό (παρανοϊκή ετοιμότητα), ο οποίος βρίσκεται μόνιμα σε έξαρση και περιμένει απλά την αφορμή για να εκδηλώσει τις επιθέσεις. Σε αυτά τα άτομα η κρίση τους επαναλαμβάνεται σε χρονικό διάστημα μεταξύ 4-5 εβδομάδων.

Κοινό στοιχείο ανάμεσα στα δύο προφίλ είναι το σεξουαλικό υπόβαθρο των εμμονών, καθώς έχει εστιάσει το πρόβλημα στους οδηγούς ταξί και στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάτι έχει συμβεί εκεί που έχει σεξουαλικό ή αισθηματικό κίνητρο.

Από τη στιγμή που η εμμονή του εστιάζεται στους οδηγούς ταξί και στη συγκεκριμένη οδό, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν να είναι κάτοικος όμορης περιοχής, που σύχναζε όμως στην Κηφισιά γιατί ενδεχομένως έμενε ή μένει εκεί το πρόσωπο του σεξουαλικού του ενδιαφέροντος. Δεν μπορούν να αποκλείσουν, επίσης, να ήταν και ο ίδιος οδηγός ταξί στο πρόσφατο παρελθόν, ο οποίος υποτιμήθηκε, παραγκωνίστηκε, ακόμη και εκδιώχθηκε από συναδέλφους του.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM