Σε εξέλιξη εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια

Σε εξέλιξη εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας αδιόριστων εκπαιδευτικών έξω από το υπουργείο Παιδείας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Σε εξέλιξη βρίσκεται το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, που διοργανώνεται από τη ΔΟΕ και από την ΟΛΜΕ. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της Παιδείας και, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «απαιτούν την αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, μαζικούς μόνιμους διορισμούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές, καθώς επίσης και δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση για όλα τα παιδιά».

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Β.Κικινής, ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ζητήσουμε το βασικό που έχει ανάγκη η εκπαίδευση, δηλαδή τους μαζικούς και μόνιμους διορισμούς, διότι από το 2009 μέχρι σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην εκπαίδευση».

Επιπλέον, ο κ. Κικινής σημείωσε ότι «κάθε χρόνο βρισκόμαστε στην αναζήτηση κονδυλίων ευκαιριακών για την πρόσληψη αναπληρωτών», προσθέτοντας πως «η Πολιτεία έχει χρέος να στηρίξει την Δημόσια Εκπαίδευση και απαιτούμε να το κάνει».

Σημειώνεται πως για τη σημερινή κινητοποίηση η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει τρίωρες στάσεις εργασίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ