Σε συμφωνία κατέληξαν εργοδότες - ΓΣΕΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Σε συμφωνία κατέληξαν εργοδότες - ΓΣΕΕ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ
1

Μεταξύ 26 και 30 Μαρτίου θα υπογραφεί η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Αυτό συμφώνησαν στη σημερινή τους συνάντηση οι εκπρόσωποι των κοινωνικών εταίρων (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ).

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και διατυπώθηκε η βούληση όλων των εταίρων για την ανανέωση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για άλλους 12 μήνες, δηλαδή έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Οι κοινωνικοί εταίροι κατέληξαν σε μία κατ' αρχήν συμφωνία, προκειμένου να διασωθούν το επίδομα γάμου, οι τριετίες και οι άδειες των εργαζόμενων γονέων, με δεδομένο ότι δεν έχουν πια το δικαίωμα να αποφασίζουν για το ύψος του κατώτατου μισθού.

Σε ό,τι αφορά στην υπογραφή της συμφωνίας, τα τεχνικά κλιμάκια θα έχουν ολοκληρώσει όλες τις διαδικασίες μέχρι τις 26 Μαρτίου και το κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί στα γραφεία του ΣΕΒ μέχρι τις 30 Μαρτίου 2018.

Ακόμη, αποφασίστηκε να συσταθούν ομάδες μελέτης, μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, που να ασχοληθούν με θέματα βιωσιμότητας επιχειρήσεων και διάσωσης θέσεων εργασίας, με το μη μισθολογικό κόστος και με τα ταμεία επαγγελματικής ασφάλισης.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, έχει δηλώσει σχετικά: «Η διατήρηση της ΕΓΣΣΕ δεν σημαίνει αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018, ούτε επιβαρύνει με κάτι επιπλέον τον εργοδότη από αυτά που πληρώνει σήμερα. Σαφέστατα, μετά από τρία μνημόνια υπάρχουν δυσκολίες, οι οποίες, όμως, μπορούν να ξεπεραστούν από εμάς τους ίδιους τους θεσμοθετημένους κοινωνικούς εταίρους».

«Η υπογραφή νέας ΕΓΣΣΕ απαιτεί σύνεση και συναίνεση, ενώ αποτελεί μια ευθύνη, την οποία η ΕΣΕΕ ως τριτοβάθμια οργάνωση και κοινωνικός εταίρος διαθέτει. Η θέση και η στάση μας όλα αυτά τα χρόνια ήταν να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, αλλά με προσοχή, ώστε από την υπερβολή να μην φτάσουμε στην κατάργησή της» ανέφερε.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Καταλήξαν στο απόλυτο τίποτα με λίγα λόγια για άλλη μία φορά. Απλά δεν μειώνεται τίποτα. Ούτε και αυξάνεται (φευ, μακρύα μας θα είπε το ΣΕΒ όπως τον φθινόπωρο έμμεσα είχε υπονοήσει σχετικά με τον κατώτατο μισθό μιας και η Αχτσιόγλου όταν αναφέρεται σαυτό μαζί με τις συλλογικές κατά καιρούς, δημιουργείται μια μικρή αναστάτωση στον υψηλό επιχειρηματικό κόσμο). Καλά αυτό με τα επιδόματα ασχολίαστο. Αυτονόητη η ύπαρξη τους στην Ευρώπη, και στην Ελλάδα παλεύουμε είτε να μην καταργηθούν είτε να μην μειωθούν για 1254η φορά. Βήμα εμπρόοος...πίσω!