Σε τροχιά αποκρατικοποίησης τα ΕΛΠΕ και ο ΔΕΣΦΑ

Σε τροχιά αποκρατικοποίησης τα ΕΛΠΕ και ο ΔΕΣΦΑ Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ανοίγει ο δρόμος για την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ και του ΔΕΣΦΑ.

Αμφότεροι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν απομείνει στον διαγωνισμό αποκρατικοποίησης των ΕΛΠΕ προκρίνονται ενώ η Κομισιόν προωθεί την ολοκλήρωση της αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Καθημερινή, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έχει εγκρίνει τη συμμετοχή των δύο ενδιαφερομένων, Glencore και Vitol, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης του 50,1% των μετοχών των EΛΠΕ.

  

Χθες η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp) έδωσε το πράσινο φως να προχωρήσει η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά (του ΔΕΣΦΑ από την ιταλική Snam) δεν εγείρει ανησυχίες για τον ανταγωνισμό, διότι οι εταιρείες δεν δραστηριοποιούνται στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Όπως επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωση η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, ο ΔΕΣΦΑ διαχειρίζεται το δίκτυο αγωγών υψηλής πίεσης και έναν τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ελλάδα, ενώ η Snam είναι ο διαχειριστής του βασικού συστήματος μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ιταλία.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

Ελλάδα / Λέκκας για σεισμό στη Μιανμάρ: Το σενάριο οι νεκροί να φτάσουν τις 50.000 έως και 100.000 είναι υπαρκτό

«Έχουμε μια “πανσπερμία” τεκτονικών πλακών στην περιοχή. Η Μιανμάρ βρίσκεται στο όριο δύο μεγάλων πλακών, με έντονη σεισμικότητα και υψηλή επικινδυνότητα για ισχυρά σεισμικά φαινόμενα»
LIFO NEWSROOM
Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Ελλάδα / Τέμπη: Γνήσια τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, λέει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Πρόκειται για τα τρία βίντεο που είχε παραδώσει στις 5 Φεβρουαρίου, σχεδόν δύο χρόνια μετά το δυστύχημα, ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Interstar, Βασίλειος Καπερνάρος, στον ανακριτή
LIFO NEWSROOM