Στη ΜΕΘ διασωληνωμένη μία 4χρονη- Φιστίκι της έφραξε τον πνεύμονα

Νοσοκομείο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται διασωληνωμένο ένα 4χρονο κορίτσι από τη Σαντορίνη, που ένα φιστίκι έφραξε τον πνεύμονά της. 

Το παιδί είχε 1,5 φιστίκι στον δεξιό πνεύμονα και παρουσίασε αναπνευστική δυσχέρεια. Για αυτό τον λόγο κρίθηκε αναγκαία χθες, Τρίτη, η αεροδιακομιδή του από τη Σαντορίνη στο Ηράκλειο. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του, το κορίτσι διασωληνώθηκε αμέσως μετά την άφιξη στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 

«Το παιδί όταν ήρθε ήταν σε άσχημη κατάσταση, όμως αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα από τους γιατρούς και πλέον ελπίζουμε όλα να πάνε καλά», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Όταν έφτασε στο ΠΑΓΝΗ, το παιδί είχε χαμηλό κορεσμό οξυγόνου, εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης. 

Οι γιατροί προχώρησαν ενδοσκοπικά στην αφαίρεση του φιστικιού από τον δεξιό πνεύμονα. Στη συνέχεια, η 4χρονη εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένη και σε καταστολή. Ωστόσο, είναι βελτιωμένη η κατάσταση της υγείας της, επεσήμανε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΑ ΠΑΣΧΑ -------- Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ελλάδα / Έλληνας χορεύει στην εθνική όπερα της Οδησσού και ζει μόνος στην Ουκρανία εν μέσω πολέμου

Ο χορευτής Errik Nour που άφησε την Ελλάδα για να κυνηγήσει το όνειρό του στην εμπόλεμη Ουκρανία μιλάει στην LiFO για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, την καθημερινότητα σε μια πόλη που αγαπάει τις τέχνες, αλλά ζει με τον εφιάλτη του πολέμου και το Πάσχα που (δεν) μοιάζει με το ελληνικό
ΜΙΛΤΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ