Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρεται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο αστυνομικός της Βουλής που κακοποιούσε τη σύζυγό του και τα παιδιά του.
Οι γιατροί του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ειδικών Νοσημάτων γνωμάτευσαν πως ο κατηγορούμενος για τους βιασμούς των τεσσάρων από τα πέντε παιδιών του μπορεί να λάβει εξιτήριο από το Ψυχιατρείο και έτσι αποφασίστηκε να μεταφερθεί στις φυλακές Τρίπολης όπου κρατούνται κατηγορούμενοι για σεξουαλικά εγκλήματα.
Σημειώνεται πως η σύζυγος του αστυνομικού δεν έκανε μήνυση στο 14χρονο παιδί της. Όταν ο πρωτότοκος γιος της οικογένειας, έμαθε για τις καταγγελίες της μητέρας εναντίον του πατέρα, σε μια έκρηξη θυμού, αποπειράθηκε να επιτεθεί σε εκείνη η οποία αντιδρώντας, πάτησε το Panic Button και επενέβη ο αστυνομικός που ήταν κάτω από το σπίτι. Η κλήση είναι αυτεπάγγελτο αδίκημα.
Αστυνομικός Βουλής: «Ο μπαμπάς χρησιμοποιούσε πάνω μας ζώνη και γκλοπ»
Στο μεταξύ, πιθανή θεωρείται η διεύρυνση του κατηγορητηρίου σε βάρος του 45χρονου αστυνομικού της Βουλής, που κατηγορείται για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό των παιδιών του, μετά τη συμπληρωματική κατάθεση της 12χρονης κόρης της οικογένειας.
Σύμφωνα με απόσπασμα της συμπληρωματικής κατάθεσης του 12χρονου κοριτσιού, ο κατηγορούμενος αστυνομικός φέρεται να βιντεοσκοπούσε τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών του - στην οποία συμμετείχε και η 35χρονη μητέρα τους, επίσης αστυνομικός, με την ίδια να κάνει λόγο για εξαναγκασμό από πλευράς του συζύγου της.
«Ο μπαμπάς είχε μια μαύρη κάμερα που έβαζε πάνω σε ένα τρίποδο. Είχε μια ζώνη και ένα γκλοπ. Με αυτά τα δύο μας τα έκανε όλα. Ίσως, αν τα έψαχναν οι αστυνομικοί, θα μπορούσαν να βρουν κάτι πάνω σε αυτά, δεν ξέρω» φέρεται να κατέθεσε το 12χρονο κορίτσι, στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.
«Τώρα τον Νοέμβρη, ο μπαμπάς ασχολούνταν πιο πολύ με τη μικρή μας αδερφή που είναι 9 χρονών. Μια φορά που μας είχε χτυπήσει ο μπαμπάς, ο παππούς ήταν μπροστά και το είδε. Ξέρω ότι τώρα που η μαμά θα είναι με τον παππού και τη γιαγιά θα είναι διαφορετικά και εμείς δεν θα πονάμε και δεν θα φοβόμαστε πια. Δεν θα φοβάμαι μην φάω ξύλο και δεν θα κρύβω τα διαγωνίσματα και τις φίλες μου. Θέλω να μένει μαζί μας ο αδερφός μας, αλλά να μην μας χτυπάει και να μην βρίζει συνέχεια» ανέφερε, κατά πληροφορίες, η 12χρονη.
Επίσης, σημεία της έκθεσης της 12χρονης κόρης του αστυνομικού της Βουλής, αναφορικά με την απόπειρα αυτοκτονίας του 14χρονου αδελφού, είδαν το φως της δημοσιότητας. «Παρακολουθούσε ο αδερφός μου τηλεόραση, του είπε ο μπαμπάς να την κλείσει και αυτός δεν ήθελε. Ο πατέρας μου επέμενε και ο αδερφός μου πήδηξε από το παράθυρο. Μετά εμάς μας πήγαν στο σπίτι μιας θείας μου και τον αδερφό μου τον πήγαν στο νοσοκομείο» φέρεται να κατέθεσε το παιδί.
Πρόκειται για μία έκθεση που γράφτηκε το 2022, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του Mega. Φέρεται επίσης, να έχει δηλώσει πώς μπροστά σε περιστατικό βίας από τον πατέρα της, ήταν παρών κι άλλο πρόσωπο.
Αστυνομικός Βουλής: Φέρεται να ασελγούσε στα παιδιά του από το 2016
Από το 2016 φέρεται να ασελγούσε στα παιδιά του ο αστυνομικός που υπηρετούσε στη Βουλή, σύμφωνα με την καταγγελία της συζύγου του, επίσης αστυνομικού. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η γυναίκα είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία και τον περασμένο Φεβρουάριο τον αστυνομικό, όμως τότε είχε ανακαλέσει. Τελικά ο άνδρας συνελήφθη μετά από δεύτερη καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία, που αυτή τη φορά συνοδεύθηκε και με καταγγελία για ασέλγεια στα παιδιά του.
Ο αστυνομικός υπηρετούσε στη Φρουρά της Βουλής, ωστόσο το όπλο του είχε αφαιρεθεί για ψυχολογικούς λόγους. Κανείς ωστόσο δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε στο σπίτι αυτού του ανθρώπου, γεγονός που δημιουργεί ερωτήματα. Η υπόθεση δεν είχε αποκαλυφθεί ούτε το 2020, όταν το αγόρι είχε πέσει από το μπαλκόνι, μια υπόθεση που τότε είχε χαρακτηρισθεί ως ατύχημα και η οποία τώρα ερευνάται εκ νέου.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος της γυναίκας που είναι έγκυος στο 6ο της παιδί, ο αστυνομικός είχε δημιουργήσει ένα περιβάλλον άκρατου φόβου στην οικογένεια, ξυλοκοπώντας τα παιδιά και τη σύζυγό του όταν δεν υπάκουαν σε όσα τους ζητούσε.
Εάν είστε επιζώσα ενδο-οικογενειακής ή άλλου είδους έμφυλης βίας ή αν στο περιβάλλον σας υπάρχει θηλυκότητα που υφίσταται κάτι από τα παραπάνω, τηλεφωνήστε για βοήθεια και συμβουλευτική στην υπηρεσία Εθνικής Εμβέλειας «Γραμμή SOS»: 15900. Μπορείτε επίσης να αποστείλετε mail στο [email protected]