Στον εισαγγελέα η ΠΟΕΔΗΝ για το χειρουργείο Πολάκη στη Ζάκυνθο-"Μεταφερόμενοι ασθενείς που μετά εξαφανίστηκαν"

Στον εισαγγελέα η ΠΟΕΔΗΝ για το χειρουργείο Πολάκη στη Ζάκυνθο-"Μεταφερόμενοι ασθενείς που μετά εξαφανίστηκαν" Facebook Twitter
1

Αναφορά στους εισαγγελείς πρωτοδικών Μεσσηνίας και Ζακύνθου για την διενέργεια έρευνας για «τις συνθήκες που χειρουργήθηκαν οι τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς, την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου» κατέθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

 

Ειδικότερα, αναφέρει, ότι «τρεις μεταφερόμενοι ασθενείς από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, χειρουργήθηκαν αιφνιδιαστικά χωρίς να τηρηθεί το ιατρικό θεραπευτικό πρωτόκολλο στο νοσοκομείο της Ζακύνθου την Τετάρτη 3 Μαΐου, από μεταφερόμενους γιατρούς που κατά το νόμο δεν είχαν δικαίωμα να χειρουργήσουν στο εν λόγω νοσοκομείο».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ προσθέτει, ότι «στη χειρουργική ομάδα των γιατρών που χειρούργησαν τους τρεις ασθενείς συμμετείχε ως γιατρός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, ιδιώτης γιατρός στο επάγγελμα. Σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία απαγορεύεται ιδιώτης γιατρός χωρίς να έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας με το νοσοκομείο Ζακύνθου, να παρευρίσκεται στα χειρουργεία, πόσο μάλλον να λαμβάνει μέρος σε χειρουργικές πράξεις».

 

Σημειώνει επίσης, ότι «οι τρεις χειρουργημένοι ασθενείς πριν κλείσουν 24ωρο μετά το χειρουργείο, εξαφανίστηκαν, χωρίς να ερωτηθούν και να συναινέσουν οι αρμόδιοι γιατροί του νοσοκομείου».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι τα χειρουργεία είναι κλειστά από τον Νοέμβριο του 2016 και «με βάση το πόρισμα της επιτροπής, που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας όρισε και επικεφαλής είναι ο επίκουρος καθηγητής Αναισθησιολογίας κ. Πέτρου, ακόμα και σήμερα είναι επισφαλής η λειτουργία τους».

 

Η Ομοσπονδία ζητά να «διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες εάν υπάρχουν σε όλους τους εμπλεκόμενους» που, όπως αναφέρει, «έθεσαν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών που χειρουργήθηκαν. Απαξίωσαν την λειτουργία του νοσοκομείου Ζακύνθου προσπαθώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την επαναλειτουργία των χειρουργείων, παρά την αντίθετη άποψη της επιστημονικής κοινότητας και της επιτροπής που ο ίδιος ο υπουργός όρισε» κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σόου».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM