Τα Jumbo θα ανοίγουν και δεύτερο κατάστημα όλες τις Κυριακές του χρόνου - Αντιδράσεις

Τα Jumbo θα ανοίγουν και δεύτερο κατάστημα όλες τις Κυριακές του χρόνου - Αντιδράσεις Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI
29

Καταστήματα των Jumbo στην Ελλάδα αρχίζουν να λειτουργούν πλέον όλες τις Κυριακές του έτους. 

Εκτός από το κατάστημα στην Πρέβεζα, και το υποκατάστημα Κατερίνης ανακοίνωσε πως θα λειτουργεί όλες τις Κυριακές του χρόνου, από τις 11π.μ έως τις 6μ.μ. Η σχετική απόφαση της εταιρείας είναι αναρτημένη στον ιστότοπό της, που ενημερώνει τους πελάτες για το νέο ωράριο το οποίο έχει ήδη τεθεί σε ισχύ: «Αγαπητοί μας πελάτες σας ενημερώνουμε ότι από τον Ιανουάριο, όλες τις Κυριακές το κατάστημά μας θα είναι ανοιχτό με ωράριο λειτουργίας 11.00 - 18.00. Ευχαριστούμε πολύ».

Τα Jumbo θα ανοίγουν και δεύτερο κατάστημα όλες τις Κυριακές του χρόνου - Αντιδράσεις Facebook Twitter

«Στην πραγματικότητα τα Jumbo εδώ είναι η τροχοπέδη για να επεκταθεί σιγά-σιγά το μέτρο σε όλη την Ελλάδα» δήλωνε πριν λίγες ημέρες στο Dikaiologitika News o πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πρέβεζας Χρήστος Δημόπουλος. «Η Πρέβεζα άλλωστε δεν έχει τόσο μεγάλο πληθυσμό ώστε να δικαιολογείται το άνοιγμα του καταστήματος εδώ τις Κυριακές. Μόνο την τοπική κοινωνία εξυπηρετούν αυτά τα καταστήματα, οι Κυριακές δεν θα αυξήσουν το τζίρο. Στην ουσία αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία είναι να 'μετρήσει' τις αντιδράσεις συνδικαλιστών αλλά και της τοπικής κοινωνίας για να δει πως θα προχωρήσει παρακάτω. Ήδη ακούσαμε για την Κατερίνη. Αύριο-μεθαύριο εικάζουμε ότι θα προσπαθήσουν να επεκτείνουν το μέτρο στα Γιάννενα, μια πόλη με 250.000 κατοίκους».

Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης

Η ευθύνη για την λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των οχτώ που όριζε μέχρι σήμερα η νομοθεσία, έχει μεταβιβαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και η εταιρεία φαίνεται πως θέλει να αξιοποιήσει αυτό το «παράθυρο».

Υπενθυμίζεται πως οι 8 Κυριακές που τα καταστήματα παραμένουν ανοικτά είναι η πρώτη Κυριακή των χειμερινών και καλοκαιρινών εκπτώσεων αντίστοιχα, η πρώτη Κυριακή του εκπτωτικού δεκαημέρου του Μαΐου και η αντίστοιχη του Νοεμβρίου, ενώ προαιρετική είναι η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή των Βαΐων, τις δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα και την τελευταία Κυριακή του έτους. 

Πλέον έχουν αρθεί παλαιότεροι περιορισμοί και επιτρέπεται υπό προϋποθέσεις η λειτουργία των καταστημάτων και άλλες Κυριακές με την αναθεώρηση του νομικού πλαισίου και την προσθήκη της εξής παραγράφου: «Με αιτιολογημένη απόφαση του κατά τόπον αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, η οποία εκδίδεται μετά από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς και ισχύει από το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της, ορίζονται με σαφή τρόπο οι περιοχές, στις οποίες επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και άλλες Κυριακές, πλην των αναφερομένων στις παραγράφου 1 και 1Α, λαμβανομένων υπόψη των τοπικών ιδιαιτεροτήτων που σχετίζονται με την οικονομική δραστηριότητα της περιοχής. Η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη δύναται να αναθεωρείται ετησίως κατά το μήνα Δεκέμβριο και ισχύει για το επόμενο έτος από τη δημοσίευσή της. Σε περίπτωση μη έκδοσης απόφασης διατηρείται σε ισχύ η προηγούμενη ρύθμιση μέχρι την αντικατάστασή της από νεότερη».

Το θέμα, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και ενδεικτική είναι η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου του Νομού Πρέβεζας που ζητά άμεση ανάκληση της απόφασης των Jumbo. Βουλευτές τις αντιπολίτευσης έχουν επίσης καταθέσει ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του capital.gr, η Jumbo έχει επενδύσει περίπου 20 εκατομύρια ευρώ για τη δημιουργία των καταστημάτων με τη λογική ότι θα μπορούν να ανοίγουν και τις Κυριακές. 

Ελλάδα
29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυκλάδες: Το πολεοδομικό για εκτός σχεδίου δόμηση που δίχασε Μύκονο και Σαντορίνη

Ελλάδα / Ακίνητα εκτός σχεδίου: Ο γγ Χωροταξίας εξηγεί αν η δόμηση σε οικόπεδα 8 στρεμμάτων επεκτείνεται και αλλού μετά τη Μύκονο και Σαντορίνη

Στους δύο δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς των Κυκλάδων η δόμηση δεν επιτρέπεται, εκτός κι αν πρόκειται για εκτός σχεδίου οικόπεδα με εμβαδόν τουλάχιστον 8 στρέμματα
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
Το ζήτημα είναι απλό.'Οποιος καταναλωτής έχει συνείδηση δε θα ψωνίσει την Κυριακή.Σιγά τα αναγκαία είδη που πουλάει το jumbo ώστε να ψωνίσουμε οπωσδήποτε την Κυριακή.Για σκεφτείτε να είναι ανοιχτό μια μέρα ολόκληρη χωρις να μπει πελάτης.Όταν καταλάβουμε την δύναμη που έχει ο καταναλωτής τότε θα στρώσουν και οι εργοδότες τύπου jumbo.
Ακριβώς.(Επίσης δεν ήξερα ότι στην Ελλάδα αυτό που της έλειπε, για την υγιή ανάπτυξη, είναι μερικές ώρες ακόμη ανοιχτά μερικά μαγαζιά τύπου jumbo. Ίσως, πάλι, άπτεται της επιχειρηματικότητας “σουβλακερί σε κάθε γωνιά”).
Το σχόλιο σου είναι επιεικώς άθλιο. Είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ με τις αφίσες για τις εκτρώσεις στο μετρό. Αλλά ακριβώς! Προτρέπεις τον κόσμο να στραφεί εναντίον κάτι νόμιμου. Και έντεχνα καλλιεργείς ενοχές. Άκου όποιος έχει συνείδηση! Δηλαδή ξεχωρίζεις τους ανθρώπους ανάλογα με το αν θα πάνε Κυριακή στο Τζάμπο? Τι μας λες τώρα, ότι ένας εγκληματίας που δεν θα πάει στο Τζάμπο την Κυριακή έχει συνείδηση? Όλες οι αντιδράσεις απέναντι στα Τζάμπο και στα κάθε λογής Τζάμπο προέρχονται από ελληναράδικες συμπλεγματικές συμπεριφορές και καθαρό φθόνο. Είπαμε, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Στηριζω με 1000. Μακαρι να επεκταθει σε ολα τα μεγαλα εμπορικα κεντρα και κυριως στα σουπερ μαρκετ. Στα μικρα καταστηματα δεν εχει κανενα νοημα. Συν το οτι οι μεγαλες αλυσιδες θα αναγκαστουν να προσλαβουν παραπανω προσωπικο (διοτι οσο και να προσπαθουν να «ξεζουμισουν» το υπαρχον προσωπικο δεν μπορεις να δικαιολογησεις 17% αυξηση των ωρων λειτουργιας χωρις αυξηση των εργατικων σε μονιμη βαση)
Στα μικρα καταστηματα δεν εχει κανενα νοημα Πηγή: www.lifo.grλολναι! γιατί θα κλείσουν! αν ο απέναντι είναι ανοιχτός τις κυριακές και εσύ δεν είσαι, γιατί δουελεύεις μόνος σου το μαγαζί σου και δε μπορείς να πάρεις υπάλληλο, εσύ θα κλείσεις! προμπλεμ σολβντ!
Σπανια βρισκονται σε ανταγωνισμο μεταξυ τους. Αλλα οπως και να'χει σου θυμιζω οτι οι μεγαλες αλυσιδες ειναι αυτες που κοβουν παντα αποδειξη, εφαρμοζουν τα ωραρια κτλ κτλ. Οχι τα μικρα καταστηματα.
Είναι απίθανο ότι εργασιακές κατακτήσεις που ήρθαν με κόπο και αγώνα κάποιοι τις θεωρούν ασήμαντες και αδιάφορες..Υπάρχουν επαγγέλματα που δουλεύουν βάρδιες όπως οι γιατροί, αστυνομικοί, πυροσβέστες κτλ..Υπάρχει η εστίαση τα καφέ και οι ταβέρνες που επίσης δουλεύουν ΣΚ..Αυτή όμως είναι η φύση αυτών των επαγγελμάτων και αποτελούν εξαίρεση..Το να είναι ανοιχτά τα καταστήματα Κυριακή ποιόν εξυπηρετεί εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες; Εξάλλου μεγαλύτερος τζίρος δεν έρχεται..Τα καταστήματα είναι ήδη ανοιχτά έξι μέρες την εβδομάδα και όποιος θέλει να καταναλώσει έχει υπεραρκετό χρόνο..Δηλαδή με αυτή τη λογική το επόμενο βήμα θα είναι να μην κλείνουν καθόλου!!Ας αφήσουμε τον εργαζόμενο έστω μία μέρα την εβδομάδα να ξεκουραστεί και να δει τους φίλους και την οικογένειά του.Να επισημάνουμε ότι μεσοβδόμαδο ρεπό λογικά δεν συμπίπτει με το ρεπό συζύγου, φίλου κτλ..
Aυτό που όλοι κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων στα Τζάμπο, ενώ οι ίδιοι εργάζονται αλλού, τι φάση!Αν οι εργαζόμενοι στα Τζάμπο κρίνουν ότι αδικούνται, ας απεργήσουν. Οι υπόλοιποι τι ζόρι τραβάτε?
https://www.google.com/search?q=jumbo+εργασιακές+συνθήκες&rlz=1C1NHXL_elGR684GR684&oq=jumbo+εργασιακές+συνθήκες&aqs=chrome..69i57j0.9623j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8...ε, δεν το λες και ότι καλύτερο."Αν οι εργαζόμενοι στα Τζάμπο κρίνουν ότι αδικούνται, ας απεργήσουν". Αν και η Μαρία Αντουανέτα δεν είπε, πιθανότατα, ποτέ την φράση «αφού δεν έχουν ψωμί, ας φάνε παντεσπάνι», κάτι τέτοιο μου θυμίζει η δήλωσή σου. Μήπως αν απεργήσουν θα απολυθούν; Μήπως ο κόσμος φοβάται τόσο πολύ το χειρότερο που υπομένει μία σκατά κατάσταση που βαπτίζεται "επιλογή"; Επίσης έχουν συλλογικό όργανο για την οργάνωση; Λέω εγώ τώρα...
Υπάρχει νομοθεσία. Αν κάνεις νόμιμη απεργία δεν απολύεσαι. Και αν δεν έχουν συλλογικό όργανο, ας αποκτήσουν. Αλλά όλοι μιλάνε εκτός από αυτούς. Ως γνωστόν τα Τζάμπο είναι πολύ πετυχημένη και κερδοφόρα επιχείρηση, που σημαίνει να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα.
Boxer, αν θυμάμαι καλά, και για τις γυναίκες σε σχέση με τις άδειες μητρότητας και τα εργασιακά δικαιώματα παρόμοια στάση έχεις,οπότε δεν έχει και πολύ νόημα αυτή η συζήτηση νομίζω. Υποθέτω πως υπάρχουν και πετυχημένες επιχειρήσεις που δεν εξαντλούν την υπεραξία του εργαζομένου μέχρι τελευταίας ρανίδος, πάντως.Υπάρχει και η ανταποδοτικότητα.Όσο για τις παραβιάσεις στις συνθήκες εργασίας μπορείς να δεις εδώ (https://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/265213/merokamato-stin-kolasi-olo-kai-perissoteres-kataggelies-gia-ergasiaka-skinika-mesaiona-oi-desmeyseis-tis-neas-kyvernisis-tis-n-d) το σχετικό απόσπασμα και τις διαπιστώσεις των υπεύθυνων οργάνων. Κρυπτόν δεν είναι.
Αν κάποιος θέλει να δουλεύει Κυριακές και να κάθεται κάποια άλλη μέρα πού το πρόβλημα με αυτό; Και τί σχέση έχει με το αν είσαι πλούσιος ή φτωχός;Είναι κάτι που ήδη γίνεται και σε κοινωνικά κράτη για όλα τα καταστήματα. Για παράδειγμα τσεκάρετε τί ισχύει για τις Κυριακές και αργίες στην Φινλανδία για την οποία απαναλαμβανόταν παντού η ανακριβής είδηση για την 4ήμερη 6ωρη εργασία.
Από τότε που ξεκίνησε η ιστορία με τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, μου γεννήθηκε μια απορία σχετικά με το τεράστιο κύμα αντιδράσεων και θα ήθελα κάποιος να μου τη λύσει. Οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ και δεκάδες χρόνια στην εστίαση, δουλεύοντας ΣΚ, πρωτοχρονιές, Πάσχα κλπ κλπ, ανήκουν στην πλέμπα που μας υπηρετεί; Αυτοί να δουλεύουν για να πιούμε εμείς καφέ που καθόμαστε τις Κυριακές ενώ τα «jambo» όχι; Δεν θυμάμαι ποτέ λαϊκά δικαστήρια για τους σερβιτόρους για παράδειγμα. Μεγάλο θέμα και λόγος επανάστασης θα ήταν αν οι άνθρωποι δεν έπαιρναν το ρεπό της Κυριακής που θα δουλέψουν και δεν πληρώνονταν παραπάνω λόγω Κυριακής.
@ ΠρίγκηπαςΥπάρχουν κλάδοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου οι εργαζόμενοι πρέπει να δουλέψουν σε βάρδιες και τα Σαββατοκύριακα. Έχοντας εργαστεί σε βάρδιες μπορώ να σου πω πώς όσο και αν αμείβεσαι οικονομικά επί πλέον το ξενύχτι και το Σαββατοκύριακο δεν αναπληρώνονται ποτέ και σε κανένα επίπεδο (οικονομικό και κοινωνικό). Αρα μην απορείς που κάποιοι προτιμούν να κάθονται την Κυριακή και να μην δουλεύουν νύχτες!
Μπορει να ειναι αιρετικη η αποψη μου, αλλα εφοσον οι υπαλληλοι θα πληρωνονται κανονικα και θα εχουν τα ρεπο που δικαιουνται που ειναι το προβλημα; Τον υπαλληλο πχ που σερβιρει καφε τις Κυριακες γιατι δεν το λυπαται κανεις και προκαλουνται αντιδρασεις για τα Τζαμπο;
Πολλοί υπάλληλοι έχουν και κάτι που λέγεται οικογένεια. Δεν πρέπει να έχουν στιγμές με την οικογένειά τους;Το ρεπό του ενός συζύγου θα συμπίπτει με του άλλου; Τα παιδιά θα είναι σχολείο τις καθημερινές.Τελικά ο υπάλληλος του Τζάμπο ισως δεν βγει με την οικογένειά του την Κυριακή, και αυτό σε μεγάλη κλίμακα τι σημαίνει; Λίγοτερες θέσεις εργασίας για τον υπάλληλο της καφετέριας.Ο υπάλληλος της εστίασης και αναψυχής επιλέγει κλάδο και υπογράφει (λέμε τώρα) σύμβαση ή και ΣΣΕ που τα λαμβάνουν αυτά υπόψη.Ο εμποροϋπάλληλος όχι.Άλλωστε αφού με αυτό το σκεπτικό τροχονόμοι, νοσηλευτές και σερβιτόροι εργάζονται Κυριακή, ας εργάζονται και οι υπάλληλοι γραφείου,οι λογιστές και όλοι οι υπόλοιποι.
Και ολονυχτίες να κάνουμε, όπως οι νυχτοφύλακες. Και γενικά να επιστρέψουμε στις παλιές καλές μέρες του καπιταλισμού που δούλευαν και τα παιδιά. Ακόμα καλύτερα, να δουλεύουμε τσάμπα. Αυτό θα πει ανάπτυξη
Όπως υπάρχουν αυτοί που το μεσοβδόμαδο ρεπό δεν συμπίπτει με το πρόγραμμα του συζύγου και φίλου υπάρχουν και αυτοί που το Κυριακάτικο δεν συμπίπτει για τον οποιοδήποτε λόγο. Επομένως αυτοί αν θέλουν να κάνουν αίτηση για διαθεσιμότητα την Κυριακή, γιατί να μην μπορούν να το κάνουν;Αντί να καθόματε και να κάνουμε θέμα το αν θα έπρεπε να ανοίγουν τα καταστήματα Κυριακή μήπως θα ήταν περισσότερο ουσιώδης συζήτηση το αν θα έπρεπε να έχουν bonus όσοι το κάνουν;
Ειλικρινά, αναρωτιέμαι: όλοι εσείς που στηρίζετε ή αδιαφορείτε για αυτήν την είδηση και για άλλες παρόμοιες ειδήσεις: απολύσεις, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες κτλ, κτλ , είστε πλούσιοι; Γιατί μονό έναν πλούσιο τόν ευχαριστούν οι παραπάνω ειδήσεις. Αν είσαι φτωχός, το συμφέρον σου είναι να εναντιώνεσαι σε τέτοια μέτρα για να έχεις μια καλύτερη ζωή.
@ΓράφωνΤι είδους στερεότυπα είναι αυτά; Οι χώρες που αναφέρεις (ή και όποιες άλλες) και κατ' επέκταση ο ασφαλώς ετερογενής πληθυσμός τους, μπορεί ποτέ να προσδιορίζονται από μία λογική ή έστω τάση; Έτσι ομογενοποιημένα; Και αν ναι, τι χαρακτηριστικά γενίκευσης μπορεί να προσδώσει κανείς π.χ. στην Γαλλία των "κίτρινων γιλέκων", μια χώρα που όσο να πει κανείς απέχει παρασάγγας από τις προαναφερθείσες χώρες της λατινικής Αμερικής;Τι εξυπηρετεί λοιπόν η επίκληση σε τέτοιες αόριστες γενικεύσεις; Ανησυχείς πως τυχόν "εναντίωση σε τέτοια μέτρα" (όπως αναφέρει η Φωτεινή παραπάνω) οδηγεί σε Βενεζουέλες και Αργεντινές;
Αγαπητέ/-ή Dr Manhattan,Γιατί εγκαλείς εμένα για στερεότυπα όταν η προγράψασα Φωτεινή μιλάει για "ευχαρίστηση";Η απάντησή μου ήταν συνειδητά τόσο γενική και αόριστη όσο και το σχόλιο αυτής. Που δεν είδα να έχει και κανέναν αντίλογο. Ίσα ίσα...Συγγνώμη, αλλά είτε κάνεις αποσπασματική αντιμετώπιση της πραγματικότητας είτε κάνεις κάτι άλλο λιγότερο αθώο.
@ΓράφωνΑν τα ενδεχόμενα που εντοπίζεις αναφορικά με τον σχολιασμό μου είναι είτε αποσπασματική αντιμετώπιση της πραγματικότητας είτε ότι κάνω κάτι λιγότερο αθώο (σαν τι;), φοβάμαι πως επιμένεις εν προκειμένω στον δρόμο της υπεραπλούστευσης. Και μάλιστα με το δεύτερο ενδεχόμενο να κινείται στα όρια της λασπολογίας, αν καταλαβαίνω καλά.Η απορία που έχω λοιπόν παραμένει: πιστεύεις όντως πως συγκεκριμένες χώρες διέπονται από συγκεκριμένα χαρακτηριστικά σαν αυτά που αναφέρεις;Γιατί πχ μπορώ να σου πω ότι θεωρώ περίπου αυτονόητο το ότι δεν είναι μόνο πλούσιοι όσοι υποστηρίζουν το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Δεν έχουν αναγκαστικά ταξικά χαρακτηριστικά οι απόψεις του εκάστοτε πολίτη σε ζητήματα όπως αυτό. Ωστόσο υπάρχουν πολιτικές θεωρίες που υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να έχουν. Αποτυχημένες, ελιπείς ή προς τη σωστή κατεύθυνση, τουλάχιστον υπάρχουν. Δεν έχει υπάρξει ωστόσο για την ώρα απ' όσο ξέρω καμία έρευνα ή θεωρία που να υποστηρίζει ότι η τάδε χώρα διέπεται ιστορικά από την δείνα λογική. Εξού και η αρχική μου τοποθέτηση.
@SMURFakosΥπάρχουν αρκετοί διαθέσιμοι ορισμοί εκεί έξω αναφορικά με τα στερεότυπα οι οποίοι αρκούν για να εξηγήσουν τι το κακό με αυτά. Αλλά πριν φτάσουμε να μιλάμε θεωρητικά για το πόσο περιοριστικά λειτουργούν στην σκέψη, εν προκειμένω είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τα συγκεκριμένα στερεότυπα - ή οι γενικεύσεις ή υπεραπλουστεύσεις αν προτιμάς - που επιστράτευσε ο Γράφων πιο πάνω δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν υποστηρίζονται από κάποια επιστημονικά δεδομένα ή μια σχετική έρευνα. Είναι γενικολογίες.Εκείνο που έκανε τελικά ο παραπάνω σχολιαστής ήταν να μετασχηματίσει την αίσθηση που ο ίδιος έχει για τις προαναφερθείσες χώρες σε αστήρικτες γενικεύσεις που τάχα ισχύουν για κάθε μία από αυτές.
Αγαπητέ/-ή Dr Manhattan,θα εκτιμούσα πολύ να μην προβαίνεις σε αερολογίες που αφορούν στο πρόσωπό μου.Αν έχεις κάποια περαιτέρω απορία, ευχαρίστως να στην ικανοποιήσω, στο μέτρο που μπορώ. Άλλως, δηλ. αν δεν έχεις κάποια απορία και απλά αρέσκεσαι στο να μεταφέρεις ένα εριστικό κλίμα, σταθερά πείθομαι για την απάντηση στο ως άνω διαζευκτικό ερώτημά μου.Θες σοβαρά να μιλήσουμε για διάδοση αντιεπιστημονικών γενικεύσεων ή υπεραπλουστεύσεων; Όπως ότι όλοι όσοι είναι υπέρ του διευρυμένου ωραρίου είναι είτε πλούσιοι είτε (φωτογραφίζονται ως) ηλίθιοι; Και μάλιστα ότι οι ως άνω είναι υπέρ των απολύσεων ή των απλήρωτων υπερωριών;Θες να συζητήσουμε ΑΥΤΟ το στερεότυπο;ΥΓ Υπάρχει ένας σχετικά μακρύς κατάλογος σχολιαστών που ενεφανίσθησαν σχεδόν αποκλειστικά για να μου "την πούνε". Ευελπιστώ να μην είσαι ανάμεσα σε αυτούς.