Συμπληρωματική μήνυση κατέθεσαν 170 συγγενείς των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών.
Η συμπληρωματική ομαδική μήνυση είναι ονομαστική και στρέφεται και κατά προσώπων της πολιτικής ηγεσίας συμπεριλαμβανομένων υπουργών, υφυπουργών, γενικών γραμματέων του πρωθυπουργού. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η μήνυση θα κατατεθεί ονομαστικά κατά μελών της συντονιστικής ομάδας πολιτικής προστασίας και άλλων αρμόδιων αρχών και αφορά σε ενέργειες από την 1η Μαρτίου και στο εξής, σχετικά με τη μετέπειτα διαχείριση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.
«Ήρθε το πέρας του χρόνου να καταθέσουμε την ομαδική συμπληρωματική μήνυση για το έγκλημα στα Τέμπη, για ενέργειες που έγιναν από την 1η Μαρτίου και μετά», δήλωσε εκ μέρους των συγγενών των θυμάτων ο κ. Χρήστος Κωνσταντινίδης. Καταθέτουμε ομαδική συμπληρωματική μήνυση για ενέργειες που θα έπρεπε να γίνουν και δεν έχουν γίνει, καθώς δεν γίνανε οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον τόπο του εγκλήματος, εξήγησε και συνέχισε: «Αυτό σύμφωνα και με την αρμοδιότητα της κ. αντιεισαγγελέως Λάρισας, Κατερίνας Μάτση, η οποία στιγματίζει τον χώρο και το ότι έγινε σφετερισμός εξουσίας από κάποιους κυβερνητικούς παράγοντες έναντι των δικαστικών αρχών, νομίζω είναι σημείο αναφοράς για όλα τα πρόσωπα που εμπλέκονται», είπε και συνέχισε: «Όσον αφορά στα πολιτικά στελέχη που εμπλέκονται, ξεπερνάμε το θέμα του άρθρου 86, διότι ο σφετερισμός εξουσίας είναι αυτόφωρη διαδικασία και πάει κατευθείαν στον Άρειο Πάγο και επισείει ποινή ισόβιας κάθειρξης με φυλάκιση ισόβια», συμπληρώνοντας πως η μήνυση αφορά στις δικαστικές αρχές, τους θεσμούς που όφειλαν να κάνουν την περιφρούρηση του χώρου, ιατροδικαστικές αρχές που όφειλαν να κάνουν σωστά τις ενέργειες, διότι σε εγκαυματίες έπρεπε να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, πραγματογνώμονες που όφειλαν να κάνουν σωστά τις πραγματογνωμοσύνες και δεν έδωσαν το δικαίωμα στον Εφέτη Ανακριτή να ορίσει χημικό μηχανικό, πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην όλη ιστορία, γιατί δεν ήταν από κατώτερα στελέχη. «Στον χώρο βρίσκονταν, πρωθυπουργοί, υπουργοί μεταφορών, υπουργοί πάρα τω πρωθυπουργώ, περιφερειάρχες, γενικοί γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και δεν έγιναν οι ενέργειες που έπρεπε να γίνουν στον τόπο του εγκλήματος», είπε ο ίδιος.
Η κατάθεση της εν λόγω μήνυσης, έχει συζητηθεί αρκετά τον προηγούμενο καιρό και έρχεται σε συνέχεια της απόφασης της εισαγγελέας εφετών η οποία δέχτηκε την προσφυγή ενός συγγενούς θύματος του δυστυχήματος. Βάσει της απόφασης της Εισαγγελίας, στάλθηκε στη βουλή η δικογραφία σχετικά με τον υφυπουργό χωρίς χαρτοφυλάκιο Τριαντόπουλο, τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, την υφυπουργό Υγείας Ζωή Ράπτη και τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Με πληροφορίες από ΕΡΤ