Μία 32χρονη Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση στη Γαλλία, με τους γονείς της να μιλούν για το τι συνέβη μετά το γεύμα σε φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό.
Οι γονείς της 32χρονης που πέθανε εξαιτίας της αλλαντίασης είπαν στο Mega πως οι γιατροί στη Γαλλία δεν διέγνωσαν τη νόσο και η μητέρα της ανέφερε χαρακτηριστικά πως «αν το είχαν διαγνώσει θα την είχαν προλάβει».
«Πήγανε στο συγκεκριμένο εστιατόριο και, χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστική γνωμάτευση, φαίνεται ότι από αυτό το εστιατόριο κολλήσανε περίπου 20 άτομα αλλαντίαση και η κόρη μου είχε την "τύχη" να φύγει», ανέφερε ο πατέρας της 32χρονης κοπέλας.
Παράλληλα, σημείωσε πως ο σύζυγος της κόρης του μπήκε στην εντατική, λόγω της αλλαντίασης και αύριο αναμένεται να μεταφερθεί στο τμήμα λοιμωδών νοσημάτων.
Μητέρα 32χρονης: Την Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα αλλαντίασης, την Τρίτη πέθανε
Σύμφωνα με τη μητέρα της 32χρονης, οι γιατροί στη Γαλλία δεν διέγνωσαν την αλλαντίαση. «Αν το είχαν διαγνώσει θα το είχαν προλάβει οι γιατροί» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Την Κυριακή εμφάνισε συμπτώματα και την Τρίτη ξημερώματα "έφυγε". Είναι 20 άτομα, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές, που εμφάνισαν κρούσματα. Από την παρέα της, αρρώστησε εκείνη, ο άντρας της νοσηλεύτηκε στην εντατική και ένας τρίτος φίλος, που είναι μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης νοσηλεύτηκε εκεί σε κρίσιμη κατάσταση», είπε η μητέρα της 32χρονης.
«Φάγανε θαλασσινά, σαρδέλες από ένα εστιατόριο πεντάστερο, φημισμένο στη Γαλλία, το 2023» συνέχισε η μητέρα της Ελληνίδας που πέθανε από αλλαντίαση στη Γαλλία. «Από την Κυριακή είχε συμπτώματα και ζήτησε ιατρική βοήθεια, περίθαλψη. Δεν θα μπούμε στα ιατρικά θέματα, γίνεται προανάκριση, από εισαγγελέα του Μπορντό και την τοπική αστυνομία».
Χαλασμένες σαρδέλες προκάλεσαν την αλλαντίαση
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, συνολικά 12 άτομα νοσηλεύονται λόγω αλλαντίασης μετά από γεύμα στο φημισμένο εστιατόριο του Μπορντό «Tchin Tchin». Από αυτούς, οι επτά νοσηλεύονται στην εντατική.
Όλοι όσοι εμφάνισαν συμπτώματα αλλαντίασης, έφαγαν σαρδέλες που είχε αποθηκεύσει σε γυάλινα βάζα ο ιδιοκτήτης του εν λόγω εστιατορίου κατά το χρονικό διάστημα 4-10 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου, που μίλησε στην εφημερίδα Sud-Ouest, όταν άνοιξε κάποια βάζα με σαρδέλες διαπίστωσε ότι είχαν μια έντονη οσμή και τα πέταξε. Όμως, τα υπόλοιπα του φάνηκαν εντάξει και για αυτό σέρβιρε κανονικά το περιεχόμενό τους.
Οι τοπικές αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλα κρούσματα αλλαντίασης τις επόμενες ημέρες καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσες από τις χαλασμένες σαρδέλες καταναλώθηκαν στο εστιατόριο. Για αυτό τον λόγο, κάλεσαν όσους έχουν γευματίσει εκεί τις τελευταίες ημέρες και εμφανίσουν συμπτώματα όπως διάρροια, εμετό ή προβλήματα όρασης και ομιλίας, να απευθυνθούν σε γιατρό για να λάβουν την απαραίτητη θεραπεία.
Με πληροφορίες από το Mega