Θέλεις να κρυφτείς και δε σ’ αφήνουν;

Θέλεις να κρυφτείς και δε σ’ αφήνουν; Facebook Twitter
3

Aπό τη Λένα Φουτσιτζή

Τα παράπονα σχετικά με τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων είναι μια καθημερινή αγαπημένη συνήθεια.

Αυτά τα παράπονα γίνονται σπάνια σε κατ' ιδίαν συζητήσεις. Ο χώρος που ενδείκνυται γι ' αυτές τις ανησυχίες είναι η νέα πλατεία του χωριού: το Facebook.

Πυρετώδεις επιθέσεις κατά της πολιτικής του κοινωνικού δικτύου. Στάτους με υστερόγραφα: «Θα μου κλείσουν το προφίλ με αυτά που γράφω». Ανομολόγητο υστερόγραφο: «Τι άλλο πρέπει να γράψω για να τραβήξω την προσοχή;»

Οι ίδιοι πελάτες σε στιγμές κεφιού κάνουν check in σε μπαρ για να πικάρουν την πρώην, ανακοινώνουν τι μουσική ακούνε, ανακοινώνουν πού θα πάνε, φωτογραφίζονται μεθυσμένοι με τρεμουλιαστά κινητά.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα κάνει την περιήγηση «ευκολότερη». Μετάφραση: όλα μας τα likes έγιναν πετσετάκια.

Το Atlantic γράφει πώς να προστατέψουμε τα προφίλ μας. Χιλιάδες λέξεις για να πει το εξής: ο πιο σίγουρος τρόπος για να προστατέψουμε τα ευαίσθητα δεδομένα από το Facebook είναι να μην χρησιμοποιούμε το Facebook.

H νέα, «εύκολη αναζήτηση», εγκαινιάστηκε. Τώρα όσες ρυθμίσεις και να κάνουμε, τα άπλυτα θα μυρίσουν. Ό,τι γράφεται, χαρίζεται.

Υπάρχει τρόπος να κρατήσουμε για λίγους αυτά που θεωρούμε ιδιωτικά. Όπως φαίνεται, κανείς δεν θέλει να τα κάνει. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ελλάδα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο ποταμός Κηφισός δε θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια»

Ελλάδα / «Ο ποταμός Κηφισός δεν θα άντεχε πλημμύρες σαν αυτές του Ιανού, του Ντάνιελ και της Βαλένθια» τονίζει καθηγητής ΕΜΠ

«Το πρώτο μέλημά μας είναι να μην έχουμε θύματα και αυτό μπορεί να γίνει με την έγκαιρη και τεκμηριωμένη προειδοποίηση προς τους κατοίκους της περιοχής», τόνισε ο Ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, Αναστάσιος Στάμου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συμφωνω απολυτα.Δεν με ενδιαφερουν τοσο τα προσωπικα μου δεδομενα,αλλα εκλεισα προσφατα το facebook και ενας απ τους λογους ειναι οτι δεν συμφωνω με την πολιτικη του και τους ορους χρησης.Δεν επιτρεπει φωτογαφιες με γυμνο η΄θεωρει τις γυναικειες θηλες απρεπεις; τοτε δεν θα εχει συμμετοχη απο εμενα.Το καλο ηταν πως στελνοντας μηνυματα στον εαυτο μου μπορουσα και αποθηκευα links που ηθελα να τσεκαρω,πραγματα να διαβασω/ακουσω κτλ κτλ αν νυσταζα το βραδυ..Αλλα θα βρω εναν βολικο τροπο και για αυτο.+ηταν το βασικο μου μεσο επικοινωνιας με φιλους,αλλα και παλι κατι θα βρω...πως ζουσαν τοσοι ανθρωποι πριν το facebook και το κινητο; xD
Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο. Παραγματικά κι εγω δεν καταλαβαινω ολην αυτην την γκρίνια για το facebοok του στυλ "βαράτε με κι ας κλαιω" Μην το χρησιμοποιείς !Υπάρχουν κι αλλοι τρόποι να επικοινωνεις με φίλους.
Απίστευτο άρθρο με λίγες και σωστές λέξεις περιγράφεις τα πάντα, τέλος το facebook απο εμένα, ίσως φτιάξω ένα καινούριο με δυο τρεις φίλους για το τσατ. Αυτό πιστεύω δεν μπορώ να το αποφύγω.