Θεσσαλονίκη: Απολύμανση στη γειτονιά του 35χρονου που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό

Θεσσαλονίκη: Απολύμανση στη γειτονιά του 35χρονου που έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Συνεργεία κάνουν απολύμανση από το πρωί στην περιοχή της Θεσσαλονίκης που έμενε ο 35χρονος ο οποίος έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό.

Από νωρίς το πρωί, συνεργεία του δήμου Νεάπολης- Συκεών απολυμαίνουν κάδους απορριμμάτων, πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών στην περιοχή, με βάση των πρωτόκολλο που εφαρμόζεται για τα περιστατικά κορωνοϊού. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ιχνηλάτησης.

Ο άτυχος 35χρονος άνδρας είναι το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ενώ πλέον οι νεκροί στη χώρα μας από τον ιό ανέρχονται σε 121. Στην αρχή, ο νεαρός άνδρας εμφάνισε ήπια συμπτώματα, αλλά από το Μ. Σάββατο επιδεινώθηκε ραγδαία η κατάστασή του και εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος», αλλά δυστυχώς έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Δύο θάνατοι στις ηλικίες 18-39 ετών

Με αφορμή την απώλεια του 35χρονου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης παρέθεσε στοιχεία που αφορούν τους θανάτους οι οποίοι έχουν καταγραφεί στη χώρα μας.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, δεν έχει καταγραφεί θάνατος σε παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, ενώ έχουν καταγραφεί 2 θάνατοι σε νέους 18-39 ετών και 29 θάνατοι σε ανθρώπους ηλικίας 40-64 ετών. Ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι ο θάνατος σε νέους ανθρώπους έχει παρατηρηθεί και σε άλλες σοβαρές πνευμονίες που προκαλούνται από τον πνευμονιόκοκκο και τη γρίπη, ενώ παραδέχθηκε ότι παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί καταλήγουν οι νέοι άνθρωποι από τις επιπλοκές τέτοιων ιών.

«Ίσως να είχαν άλλα υποκείμενα νοσήματα τα οποία δεν γνώριζαν. Σε κάποιες περιπτώσεις μένουμε με αναπάντητο το ερωτηματικό τι συνέβη και πως συνέβη. Κάποιοι πιστεύουν ότι η αντίδραση του οργανισμού μπορεί να είναι χειρότερη αν εκτεθείς περισσότερο στον ιό. Για παράδειγμα, αν ένας ασθενής που νοσεί βήξει δίπλα μου έχει μεγάλες ποσότητες του ιού τις οποίες θα εισπνεύσω. Επίσης, άλλοι υποστηρίζουν την προδιάθεση σε μια συγκεκριμένη νόσο και μάλιστα γίνονται μελέτες που εξετάζουν αν κάποιοι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό», δήλωσε ο καθηγητής, επιχειρώντας να δώσει μία εξήγηση.

Μια τρίτη εκδοχή, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, είναι αυτή της πολυσυστηματικής μορφής στα σοβαρά περιστατικά που αφορά τον πνεύμονα και την καρδιά. Είναι αυτό που ονομάζουμε ιογενή σήψη, ανέφερε, και μπορεί σε κάποιους νέους να οδηγήσει σε κατάρρευση, είτε έχουν καλό είτε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Τέλος, αναφέρθηκε σε κάτι πρωτόγνωρο ακόμη και για τους ίδιους τους επιστήμονες που παρατηρείται και στη χώρα μας: «Κάποιοι σοβαρά ασθενείς που έχουν χαμηλά επίπεδα οξυγόνου δεν έχουν τόσο σοβαρή δύσπνοια και μπορούν ακόμη και να μιλούν στα τηλέφωνά τους, έχουν αυτήν τη σιωπηρή χαμηλή οξυγόνωση, φθάνουν στα τελικά στάδια της ανεπάρκειας των πνευμόνων». Αυτή μπορεί να είναι ακόμη μια η εξήγηση για αυτούς τους γρήγορους και περίεργους θανάτους από τον κορωνοϊό σε νέους.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: «Αύριο θα επανεξετάσουμε τη σκοπιμότητα έκδοσης νέας προειδοποίησης» λέει ο Κολυδάς μετά την κατσάδα Ζιακόπουλου

Ελλάδα / Καιρός: «Αύριο θα επανεξετάσουμε τη σκοπιμότητα έκδοσης νέας προειδοποίησης» λέει ο Κολυδάς μετά την κριτική Ζιακόπουλου

«Η αξιοπιστία πρέπει να διαφυλάσσεται, γιατί όταν θα έρθει ένα πραγματικά ακραίο γεγονός, δεν θα μας πιστεύει κανένας» σημείωσε ο Δημήτρης Ζιακόπουλος
LIFO NEWSROOM