Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητούν οι Ευρωπαίοι

Την ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου ζητούν οι Ευρωπαίοι Facebook Twitter
2

Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια Μάλμστρομ, ενώ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς κάλεσε τους πολιτικούς να δώσουν πρώτοι το παράδειγμα στη μάχη εναντίον της ακροδεξιάς.

Μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε χθες το βράδυ το Ίδρυμα «Φρίντριχ Έμπερτ» του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο Βερολίνο, με τίτλο «Εμείς είμαστε οι άλλοι», η κ. Μάλμστρομ, αναφερόμενη στην ακροδεξιά στην Ελλάδα, έκανε λόγο για ένα φαινόμενο το οποίο δεν είναι συγκυριακό και προέβλεψε ότι δεν θα εξαφανιστεί όταν ξεπεραστεί η κρίση.

Σε δηλώσεις της πάντως σήμερα στην «Deutsche Welle», η Επίτροπος επισήμανε ότι οι προσπάθειες της Ελλάδας δεν επαρκούν -αλλά διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση «κάνει αρκετά»- και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε συνεχείς συνομιλίες προκειμένου να βοηθήσει, αλλά και να παρακολουθεί τη διαδικασία.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαθέσιμη για όλους πλέον η εξ αποστάσεως ταυτοποίηση στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Ελλάδα / Διαθέσιμη για όλους πλέον η εξ αποστάσεως ταυτοποίηση στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας

Τη δυνατότητα για εξ αποστάσεως ταυτοποίηση έχουν πλέον άτομα με αναπηρία εγγεγραμμένα στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ, άτομα άνω των 65 ετών, αλλά και κάτοικοι νησιών και εξωτερικού
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> Την ψήφιση νόμου για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση η επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Εσωτερικές Υποθέσεις, Σεσίλια ΜάλμστρομΟι κουτόφραγκοι δε λένε να καταλάβουν ότι σ’ εμάς εδώ η ψήφιση ενός νόμου _δεν_ συνεπάγεται και την τήρησή του. Κάποιος να δώσει στην κυρία Malmström το νομοσχέδιο του Ροΐδη «περί τηρήσεως των κειμένων νόμων». Τήρηση των αντιρατσιστικών νόμων έπρεπε να ζητά, όχι την ψήφιση κι άλλων.
Οι Ευρωπαίοι πολύ καλά κάνουν και μας εγκαλούν, διότι νομίζουν ότι απευθύνονται σε Ευρωπαίους επίσης. Νομίζουν ότι το πρόβλημα προς αντιμετώπιση είναι μόνον η ΧΑ. Τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν (και με το δίκιο τους οι άνθρωποι) ότι στην Ελλάδα είχαμε εμφύλιο πόλεμο (τον οποίο πρόλαβαν 2 εκ. από τους σημερινούς Έλληνες). Ή ότι είμαστε το μοναδικό κράτος (ίσως μαζί με τη Β. Κορέα) που έχουμε στη Βουλή κόμμα που έχει αποκαταστήσει τον Στάλιν. Ή ότι μαζικές διώξεις και δολοφονίες του παρελθόντος παραβλέπονται, χάριν μιας δήθεν ρομαντικής ηρωοποίησης δολοφόνων (και αφελών συνεργών που υπηρέτησαν τα σχέδιά τους). Ή ότι ευρείς κύκλοι της ελληνικής πολιτικής ζωής/κοινωνίας, στην απεγνωσμένη τους προσπάθεια να λάβουν πιστοποιητικά "προοδευτικότητας", παραβλέπουν οποιαδήποτε ελληνοκεντρική θέση (απορρίπτοντάς την ως "εθνικιστική") με αποτέλεσμα, όχι μόνο να καταντούν τα δεκανίκια ξένων εθνικισμών, αλλά και να αρνούνται γενοκτονίες εις βάρος των Ελλήνων.Οι πρόσφατες δηλώσεις και συζητήσεις γύρω από το νομοσχέδιο (από ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ρεπούση, κτλ) δείχνουν ακριβώς ποιές είναι οι ιδιαιτερότητές μας.Ίσως η ψήφιση του αντιρατσιστικού νόμου να αποτελεί άλλοθι για την Ελλάδα (και ότι, εντάξει, έκανε το καθήκον της απέναντι στην αυξανόμενη ρατσιστική βία). Ο κίνδυνος όμως δημιουργίας βιομηχανίας μαζικής παραγωγής δικών εις βάρος διαφόρων (όχι απαραίτητα νεοναζιστών) είναι απόλυτα υπαρκτός.