Γάλλος αστροναύτης ευχήθηκε για την 25η Μαρτίου με φωτογραφία της Αθήνας από το διάστημα

Thomas Pesquet: Facebook Twitter
0

Ο Γάλλος αστροναύτης, Τομά Πεσκιέ, έστειλε το δικό του μήνυμα ανήμερα της 25ης Μαρτίου, για τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, δημοσιεύοντας δύο δορυφορικές φωτογραφίες της Αθήνας από το Διάστημα.

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο αστροναύτης, που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία, ESA, ανήρτησε δύο φωτογραφίες της Αττικής, από την Αθήνα και από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, «για τους φίλους μας τους Έλληνες που γιορτάζουν σήμερα την εθνική τους εορτή», στέλνοντας την ευχή στα ελληνικά: «Μακάρι μια μέρα να δούμε και Έλληνες αστροναύτες».

Όπως εξηγεί στο μήνυμά του, «Μπορείτε να δείτε από ψηλά την Ακρόπολη, όπου στεγάζεται και ο Ναός της Βραυρωνίας Αρτέμιδος.  Η Άρτεμις ήταν θεότητα της αρχαιότητας από την ο οποία πήρε το όνομά του το διαστημικό πρόγραμμα της NASA για τη Σελήνη».

Ο Τομά Πεσκιέ είναι Γάλλος μηχανικός αεροδιαστημικής, πιλότος και αστροναύτης της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM