Την επίθεση που δέχτηκε το Σάββατο στα θερμοκήπια στη Γκορυτσά Ασπροπύργου όπου εργαζόταν, περιέγραψε ο Ασφάκ Μαχμούτ, εμφανώς καταπονημένος και με τα τραύματα ακόμα νωπά, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας.
Πέντε άτομα, τέσσερα με σιδηρογροθιές και ένα με μαχαίρι, επιτέθηκαν στον ίδιο και τον Βακάς Χουσεΐν. Ο δεύτερος κατάφερε να ξεφύγει, όμως ο Ασφάκ Μαχμούτ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να παραμείνει μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο.
Ο κ. Μαχμούτ αναγνώρισε τους δυο δράστες -τον ένα από φωτογραφίες της αστυνομίας, και τον άλλο από φωτογραφίες που είχαν τραβηχθεί κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης τον Ιούνιο, όπου ο ύποπτος φαίνεται να συμμετέχει μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, σε επιθέσεις εναντίον των διαδηλωτών. Τη διαδήλωση είχε οργανώσει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
«Με είχαν στοχοποιήσει εδώ και μήνες. Έρχονταν έξω από το χωράφι, με φωτογράφιζαν για να με φοβίσουν. Και ο λόγος; Επειδή παίρνω μέρος στην Κίνηση Εργατών Γκορυτσάς και έχω συμμετάσχει σε διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων στον Ασπρόπυργο», εξήγησε ο κ. Μαχμούτ.
Από την αρχή του χρόνου έχουν σημειωθεί 70-80 επιθέσεις σε εργάτες, μόνο στη Γκορυτσά Ασπροπύργου. «Η Γκορυτσά είναι μια μικρή περιοχή, σαν γκέτο, όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Παρά όλα αυτά, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη. Ακόμα και εργοδότες έχουν χτυπηθεί, που πήγαν να υπερασπιστούν τους εργάτες. Πιστεύουμε πως η δημοτική αρχή αλλά και η αστυνομία, καλύπτουν τους δράστες», επισήμανε ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.
«Δεν υπάρχει καμία διαμάχη, μεταξύ Ποντίων και Πακιστανών όπως κάποιοι διαλαλούν», τόνισε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου. «Αυτά λέγονται για να καλυφθεί η δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία βρίσκεται πίσω από τις επιθέσεις». Πρόσθεσε, πως εκτός από τον Ασπρόπυργο, επιθέσεις σημειώνονται στο Μενίδι, τη Νέα Ιωνία, τα Άνω Πατήσια, το Νέο Ηράκλειο, τους Αγίους Αναργύρους. «Όπου λειτουργούν γραφεία της Χρυσής Αυγής, γίνονται επιθέσεις, επειδή αποτελούν ορμητήρια. Για αυτό απαιτούμε το κλείσιμό τους», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.
Τελευταίο θύμα, ο Ουσμάν Μοχάμεντ, 30 ετών. Το Σάββατο, στις τρεις το βράδυ, ενώ έφευγε από το εστιατόριο όπου δουλεύει στη Λαμπρινή και πήγαινε για να πάρει το λεωφορείο στην Λ. Ηρακλείου και Τραλλέων, δέχτηκε επίθεση-λιντσάρισμα από ομάδα 10-12 ατόμων ηλικίας 20-30 ετών.
Στη συνέντευξη Τύπου παρευρέθησαν ο Νάσος Ηλιόπουλος, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ο οποίος ξεκαθάρισε, πως «δεν υπάρχουν πολίτες ή εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας» και η Αφροδίτη Σταμπουλή, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η κ. Σταμπουλή υποστήριξε, πως το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο είναι επαρκές, αλλά υπάρχει πλημμελής εφαρμογή του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
σχόλια