Travel + Leisure: 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στις διακοπές στα ελληνικά νησιά

Travel + Leisure: 10 λάθη που πρέπει να αποφύγετε στις διακοπές στα ελληνικά νησιά Facebook Twitter
0

Οι παραλίες άνοιξαν, η Ελλάδα προετοιμάζεται για το άνοιγμα του τουρισμού με τα δεδομένα που επιβάλει ο κορωνοϊός και πλέον κάποιοι ήδη έχουν αρχίσει- έστω και δειλά- να κάνουν σκέψεις για διακοπές στα ελληνικά νησιά.

Αυτό προδίδει και δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση του Travel + Leisure, με τίτλο «10 λάθη για να αποφύγετε σε ένα ταξίδι στα ελληνικά νησιά). Το αμερικανικό περιοδικό στον δεκάλογό του περιλαμβάνει συμβουλές για την επιλογή του προορισμού, τη μετάβαση, αλλά και τα λάθη που πρέπει να αποφευχθούν κατά τη διαμονή στα ελληνικά νησιά.

«Στο Instagram υπάρχουν πάνω από 2 εκατομμύρια αναρτήσεις με το hashtag #GreekIslands. Αν ζηλεύετε στη σκέψη εκείνων που πηγαίνουν στην Ελλάδα και μοιράζονται τα ταξίδια τους στα νησιά, είναι καιρός να αρχίσετε να σχεδιάζετε τις δικές σας διακοπές σε ελληνικό νησί», αναφέρει στο δημοσίευμα και προχωρά στην καταγραφή των 10 λαθών που πρέπει να αποφευχθούν. Βέβαια, το περιοδικό σημειώνει ότι αυτή τη στιγμή τα ταξίδια αποτελούν ακόμη πολύ περίπλοκο ζήτημα, αλλά καλεί τους αναγνώστες να χρησιμοποιήσουν τις συμβουλές του για να σχεδιάσουν την επόμενη περιπέτεια που ονειρεύονται.  

1. Επιλογή λάθος νησιού για την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε για τις διακοπές

Αν και μπορεί να είστε ήδη εξοικειωμένοι με μέρη όπως η Σαντορίνη και η Μύκονος, είναι σημαντικό να αντισυμβατικά όταν σχεδιάζετε διακοπές στα ελληνικά νησιά, καθώς υπάρχουν πάνω από 6.000 νησιά, το καθένα με το δικό του άρωμα.

Αν αναζητάτε μια σούπερ χαλαρωτική απόδραση, ίσως θα πρέπει να μείνετε στη Μήλο. Για κάτι ενδιάμεσο, κοιτάξτε την Πάρο. Εκείνοι που ενδιαφέρονται για πάρτι, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν την Ίο.

2. Λάθος διαχείριση της μετακίνησης μεταξύ των νησιών

Ο σχεδιασμός μιας διαδρομής με πολλά νησιά απαιτεί κάποια μαεστρία. Αν κοιτάξετε τον παγκόσμιο χάρτη, τα νησιά φαίνονται πολύ πιο κοντά από ότι είναι πραγματικά. Αν ελπίζετε να πάτε με αεροπλάνο από το ένα μέρος στο άλλο, αυτό μπορεί να αποτελέσει βάρος, γιατί πολλές πτήσεις απαιτούν επιστροφή στην Αθήνα και μετά πτήση σε άλλο νησί.

Σχεδιάζοντας το ταξίδι, προσπαθήστε να σκεφτείτε τον χρόνο μετακίνησης ανάμεσα στα νησιά, αν είναι πιο αποτελεσματικό να ταξιδέψετε με αεροπλάνο ή πλοίο και αν μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ομαλό «μονοπάτι» από το ένα νησί στο άλλο. Μπορεί να είναι καλή ιδέα να επικεντρωθείτε σε ένα νησιωτικό σύμπλεγμα, όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα ή τα Ιόνια.

3. Υποτίμηση των συνθηκών οδήγησης

Τα ελληνικά νησιά κατοικούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια, κάτι που σημαίνει ότι οι άνθρωποι έφτιαξαν τους δρόμους πολύ πριν από τα αυτοκίνητα. Προτού νοικιάσετε αυτοκίνητο για κάθε νησί που σχεδιάζετε να επισκεφθείτε, ρίξτε μια ματιά στο Google Maps. Έτσι θα έχετε μια άποψη για το πώς είναι οι δρόμοι.

4. Τα χαρτιά στην τουαλέτα

Μην ρίξετε χαρτιά, προϊόντα γυναικείας υγιεινής ή άλλα σκουπίδια στην τουαλέτα, σε καμία περίπτωση. Αυτό θα προκαλέσει χάος στο πολύ ευαίσθητο αποχετευτικό σύστημα των νησιών. Οι σωλήνες είναι σχεδόν μισού μεγέθους από ότι στην Αμερική και τη Βρετανία, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο να βουλώσουν ή ακόμη και να σπάσουν.

5. Επιλογή λάθος παπουτσιών

Τα ελληνικά νησιά δεν είναι το μέρος για να φορέσει κανείς γόβες στιλέτο ή ένα καινούριο ζευγάρι δερμάτινα μοκασίνια. Οι περισσότεροι δρομοι είναι βρώμικοι, με πλακόστρωτο, ή στην καλύτερη περίπτωση ελαφρά ασφαλτοστρωμένοι. Βάλτε στη βαλίτσα sneakers ή «συνετά» παπούτσια.

6. Πολλές αποσκευές

Τα ελληνικά νησιά είναι εντυπωσιακά, αλλά με δεδομένο το έδαφος- αλλά και το ζήτημα με τους δρόμους- πιθανότατα οι ταξιδιώτες θα πρέπει να περπατήσουν ως τα ξενοδοχεία τους, με τις αποσκευές τους. Στη Σαντορίνη αυτό μπορεί να περιλαμβάνει εκατοντάδες σκαλοπάτια. Με αυτό κατά νου, συστήνεται να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριές οι αποσκευές σας.

7. Μην αγνοείτε τα μικρότερα νησιά

Η Σαντορίνη, η Κέρκυρα και η Κρήτη είναι τρελά δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί και για καλούς λόγους, λόγω της ιστορίας, του φαγητού, της νυχτερινής ζωής και των παραλιών. Όταν σχεδιάζετε επίσκεψη σε πολλά νησιά, συμπεριλάβετε κάποια λιγότερο γνωστά. Ξανά, υπάρχει η Μήλος ή η Πάρος, αλλά υπάρχουν και μέρη όπως η Σύμη, ένα γραφικό νησί στο οποίο ζουν λιγότεροι από 2.500 άνθρωποι. Εκτός από τις βόλτες σε δρόμους και παραλίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Αρχάγγελου Μιχαήλ Πανορμίτη.

8. Μην προσπερνάτε τα τοπικά καφέ

Αν υπάρχει ένα πράγμα που κάνουν καλά οι Έλληνες, είναι ο παγωμένος καφές. Δεν είναι οποιοσδήποτε καφές, αλλά ο γνωστός «φραπέ». Αν και απλός, είναι γευστικός και εξαιρετικά ικανοποιητικός, ιδιαίτερα σε μια ζεστή ημέρα στο νησί. Αλλά και ο φρέντο εσπρέσο είναι δημοφιλής στην Ελλάδα. Με λίγα λόγια, αξίζει να επισκεφθείτε ένα τοπικό καφέ. Επίσης, οι Έλληνες ξέρουν 1-2 πράγματα για πεντανόστιμα γλυκά (μπακλαβάς, ραβανί, κουλουράκια), που κάνουν ένα ταξίδι στα νησιά ακόμη πιο γλυκό.

9. Βγείτε από το ξενοδοχείο για φαγητό

Σίγουρα, πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα σερβίρουν πεντανόστιμο φαγητό. Όμως αξίζει να βγείτε στην πόλη για να φάτε κατά την επίσκεψη στα νησιά. Μπορείτε να επιλέξετε το χταπόδι απευθείας από την ψαριά, να παραγγείλετε όσα ποτά θέλετε, να βουτήξετε το ψωμί σας στο ελληνικό ελαιόλαδο και να κάνετε φίλους με τους οποίους θα μιλάτε ή θα χορεύετε όλη τη νύχτα.

10. Μην αντιμετωπίζετε την Αθήνα ως μια στάση

Ναι, θα πρέπει να πετάξετε ή να ταξιδέψετε με πλοίο από και προς την Αθήνα μεταξύ των νησιών και φτάνοντας στη χώρα. Αλλά μην επισκεφθείτε μόνο το αεροδρόμιο ή το λιμάνι. Αφιερώστε τουλάχιστον μία ημέρα για να εξερευνήσετε μια από τις αρχαιότερες πόλεις στον κόσμο. Η Αθήνα ξεχειλίζει από ιστορία, πολιτιστικές ατραξιόν, θεϊκό φαγητό, καλλιτεχνική σκηνή και πολλά περισσότερα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντώνης Λυμπέρης: Το αντίο της Έλενας Μακρή στον σύζυγό της - «Το Α και το Ω της ύπαρξης μου»

Ελλάδα / Αντώνης Λυμπέρης: Το αντίο της Έλενας Μακρή στον σύζυγό της - «Το Α και το Ω της ύπαρξης μου»

«Ζήσαμε δυο κινηματογραφικές ζωές σε μια πολλές φορές με τεράστιες επιτυχίες , προσφορά δημιουργία ύψιστες χαρές , βαθιές λύπες αποτυχίες , ξεριζωμούς κυριολεκτικούς και μεταφορικούς»
LIFO NEWSROOM