Τζανάκης: Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε περίπου 16.500 κρούσματα και 400 θανάτους

Τζανάκης: Με τον εμβολιασμό αποφύγαμε περίπου 16.500 κρούσματα και 400 θανάτους Facebook Twitter
eurokinissi
0

Περίπου 400 θάνατοι, 260 διασωληνωμένοι και 16.500 κρούσματα αποφεύχθηκαν λόγω του εμβολιασμού το τελευταίο διάστημα, τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

«Με το μοντέλο μας αναλύσαμε το υποθετικό σενάριο ότι δεν θα είχαμε τον εμβολιαστικό ρυθμό που είχαμε μετά το Πάσχα. Αυτό έδειξε ότι έχουμε αποφύγει περίπου 16.500 κρούσματα, 260 διασωληνωμένους και περίπου 400 θανάτους εξαιτίας του εμβολιασμού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανάκης.

Σχετικά με το σχέδιο Ελευθερία, ο κ. Τζανάκης πρότεινε να «απλωθούν» οι διαδικασίες εμβολιασμού. «Πολλοί δεν έχουν εμβολιαστεί όχι εκ πεποιθήσεως, αλλά επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα λόγω της προτεραιοποίησης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού. Πρέπει να γίνουν διαδικασίες ώστε αυτοί να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο οποιοδήποτε τεστ χρειάζεται προκειμένου να μετακινηθεί. Χρειάζεται να ενισχύσουμε το μέτρο κι όχι να το παρεμποδίσουμε» είπε και εξήγησε ότι όσοι εκ πεποιθήσεως δεν θέλουν να εμβολιαστούν, να μην τυγχάνουν των κρατικών ευεργετημάτων.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή προπονητής του ταε κβον ντο για γενετήσιες πράξεις εις βάρος ανήλικης αθλήτριάς του

Στην απολογία του, ο 68χρονος αρνήθηκε την καταγγελία, επιμένοντας ότι είναι ψευδής, ενώ έκανε λόγο για σκευωρία που στήθηκε εις βάρος του προκειμένου η αθλήτρια να αλλάξει προπονητή
LIFO NEWSROOM