Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Φαλάσαρνα

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στα Φαλάσαρνα Facebook Twitter
Φωτογραφία Αρχείου. ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, έπειτα από ολονύκτιες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή Φαλάσαρνα Κισσάμου.

 Με το πρώτο φως της ημέρας, πεζοπόρα τμήματα «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να σβήσουν τυχόν μικρές εστίες ενώ στην περιοχή παραμένει και η κύρια δύναμη της Πυροσβεστικής

 Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Καβούσι και κινήθηκε προς Φαλάσαρνα και Πλάτανο, απειλώντας μικρούς οικισμούς που υπάρχουν στην περιοχή.

 Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος οι φλόγες να «περάσουν» σε κατοικημένες περιοχές ενώ έκλεισε για όλα τα οχήματα και ο επαρχιακός δρόμος Φαλάσαρνα - Πλάτανος.

  Στο πέρασμά της, η φωτιά έκαψε χορτολιβαδική και δασική έκταση καθώς και ελιές ωστόσο ακριβής αποτίμηση της ζημιάς που προκάλεσε θα γίνει αφού πρώτα τεθεί υπο πλήρη έλεγχο.

  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιάννης Μαραγκάκης, που συντόνιζε την όλη επιχείρηση, «ήταν μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι με ένταση 7-8 μποφόρ. Επίσης, υπάρχουν πολλά σπίτια και επιχειρήσεις και η προσπάθειά μας ηταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να μη χαθούν περιουσίες».

   Στο σημείο επιχείρησαν 20 οχήματα της Πυροσβεστικής με 40 άνδρες, 2 πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις της ΕΛΑΣ για το ενδεχόμενο εκκένωσης κτηρίων και ρύθμισης της κυκλοφορίας υδροφόρες του δημου Χανίων και του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείεται είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

Ελλάδα / Λάρισα: «Το μόνο σενάριο που αποκλείω είναι της αυτοχειρίας» υποστηρίζει ο Τσούκαλης

«Ο κτηνοτρόφος λέει ότι τα σκυλιά γάβγιζαν τις τέσσερις τελευταίες μέρες, τις προηγούμενες γιατί δεν γάβγιζαν;» διερωτάται ο ιδιωτικός ερευνητής της οικογένειας του 39χρονου
LIFO NEWSROOM
Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: 31χρονος έκανε αγορές με πλαστά τραπεζικά καταθετήρια

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με την αστυνομία, στο διάστημα Ιανουαρίου -Φεβρουαρίου πραγματοποίησε έξι διαφορετικές τηλεφωνικές παραγγελίες προϊόντων από εταιρεία εμπορίας οινοπνευματωδών ποτών, συνολικής αξίας 1.153 ευρώ
LIFO NEWSROOM