Υπόθεση Σάρα Μαρντίνι: Δεκτές οι ενστάσεις στη δίκη των 24 - Παραγράφονται οι κατηγορίες περί «κατασκοπείας»

Υπόθεση Σάρα Μαρντίνι: Δεκτές οι ενστάσεις στη δίκη των 24 κατηγορουμένων - Παραγράφονται οι κατηγορίες περί «κατασκοπείας» Facebook Twitter
0

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου δίκασε σήμερα τους 24 Έλληνες και ξένους κατηγορούμενους, ανάμεσά τους και η Σάρα Μαρντίνι, για κατασκοπεία και για άλλα αδικήματα, όπως η παράνομη χρήση ραδιοσυχνοτήτων.

Χωρίς να μπει στην ουσία των κατηγοριών δέχθηκε τις ενστάσεις ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος από τους συνηγόρους υπεράσπισης, επειδή στους μεν ξένους δεν επιδόθηκε στη γλώσσα τους, αλλά όπου επιδόθηκε αυτό έγινε στην ελληνική. Για τους δε Έλληνες κατηγορουμένους το δικαστήριο δέχθηκε τις ενστάσεις των συνηγόρων περί αοριστίας του κατηγορητηρίου.

Ξαναέστειλε δε την υπόθεση στην Εισαγγελία, προκειμένου να συνταχθεί νέο κατηγορητήριο, να μεταφραστεί στη γλώσσα των κατηγορουμένων και να επιδοθεί.

Στην ουσία όμως οι κατηγορίες περί κατασκοπείας σε βάρος των συγκεκριμένων Ελλήνων και ξένων, μελών Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης και ανεξάρτητων εθελοντών που έδρασαν στη διάρκεια της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης, παραγράφονται λόγω λήξης της δίωξης για τα αδικήματα που περιγράφονται στις 8 Φεβρουαρίου.

Επίσης, οι κατηγορούμενοι για παράνομη χρήση συχνοτήτων απαλλάσσονται της κατηγορίας λόγω αλλαγής του νόμου, ενώ η υπόθεση πλαστογραφίας σε βάρος δυο εκ των κατηγορουμένων εστάλη να δικαστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο λόγω αναρμοδιότητας, πλην όμως και αυτή η διαδικασία οδηγείται σε παραγραφή.

Ας σημειωθεί ότι για κάποιους από τους σημερινούς κατηγορουμένους εκκρεμούν αδικήματα όπως αυτό της κατασκοπείας σε βαθμό κακουργήματος, διαδικασία όμως η οποία βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο κύριας ανάκρισης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Ελλάδα / Πάσχα: Πως θα κινηθούν τα ΜΜΜ από τη Μεγάλη Παρασκευή έως και την Τετάρτη

Σημειώνεται πως ανάλογα με την επιβατική κίνηση, υπάρχει πρόβλεψη για ενίσχυση των γραμμών που εξυπηρετούν Αεροδρόμιο, σταθμούς ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων αλλά και το Λιμάνι του Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Ελλάδα / Καιρός: Πάσχα 2025 με αφρικανική σκόνη, ζέστη και βροχές – Η αναλυτική πρόγνωση

Πώς θα κυλήσει ο καιρός το Πάσχα 2025 σε όλη τη χώρα. Ζεστός καιρός, τοπικές βροχές, αυξημένες θερμοκρασίες και επεισόδια αφρικανικής σκόνης - Αναλυτικά η πρόγνωση από Μεγάλη Πέμπτη έως Δευτέρα του Πάσχα
LIFO NEWSROOM