Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την επίθεση του Γρηγόρη Ψαριανού στο ΑΠΕ-ΜΠΕ Facebook Twitter
0

Τη συμπαράστασή του στη δημοσιογράφο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Κατερίνα Βλαχοδήμου εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, με αφορμή την «ανοίκεια και κυρίως εντελώς αστήρικτη επίθεση» από τον βουλευτή του «Ποταμιού» Γρηγόρη Ψαριανό.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι βουλευτές που έχουν διατελέσει και δημοσιογράφοι, οφείλουν να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν εκφράσεις για «μονταζιέρα» και «Βούτσης Πρακτορείο Ειδήσεων», πολύ περισσότερο όταν εν γνώσει τους, αυτές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Επιπλέον, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις πρωτοφανείς αυτές πρακτικές κατά των κοινοβουλευτικών συντακτών και του δημοσιογραφικού κλάδου γενικότερα και δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες ενέργειες στο μέλλον.

Τέλος, τονίζει ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες δημοσιογράφους που ασκούν το καθήκον τους με απόλυτη επαγγελματική συνέπεια και τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας, καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Υπενθυμίζεται, ότι την περασμένη Παρασκευή, ο βουλευτής του «Ποταμιού» είχε καταγγείλει με ανακοίνωσή του τη δημοσιοποίηση αποσπασματικών δηλώσεων «δια της μεθόδου της μονταζιέρας» από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή το θέμα των μετακλητών υπαλλήλων.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

TV & Media / Eurovision 2025: Γιατί προηγούνται στα στοιχήματα χώρες που δεν έχουν επιλέξει καν τραγούδι

Οι εταιρείες στοιχημάτων συνήθως τοποθετούν χώρες, όπως η Σουηδία, μεταξύ των κορυφαίων διεκδικητών στις αποδόσεις στοιχημάτων της Eurovision, ακόμη και πριν επιλέξουν τα τραγούδια ή τους καλλιτέχνες που θα διεκδικήσουν τη νίκη
LIFO NEWSROOM
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM