Το παρασκήνιο πίσω από την πρόσληψη της νέας διευθύντριας του Vanity Fair

Το παρασκήνιο πίσω από την πρόσληψη της νέας διευθύντριας του Vanity Fair Facebook Twitter
0

Μετά από πολύμηνη αναζήτηση του κατάλληλου προσώπου -και μέσα από μία μακρά λίστα δυνατών υποψηφίων που θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες της θέσης- ο εκδοτικός κολοσσός Condé Nast φαίνεται ότι βρήκε τη διάδοχο του Graydon Carter στο Vanity Fair, στο πρόσωπο της Radhika Jones, σύμφωνα και με τους New York Times που με δημοσίευμα τους δίνουν στοιχεία για το κρίσιμο ραντεβού που θα αλλάξει σελίδα στο κραταιό περιοδικό μόδας.

Το όνομα της Jones αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως για τη θέση της αρχισυντάκτριας του περιοδικού την επόμενη εβδομάδα, ενώ τις ίδιες μέρες αναμένεται και η ανακοίνωση του ανθρώπου που θα διαδεχθεί την Cindi Leive στο άλλο περιοδικό μόδας του ομίλου, το νεανικής στόχευσης Glamour. 

Η Jones κρίθηκε ως ιδανική για τη θέση, λόγω του πλούσιου βιογραφικού της. Πριν από την ένταξη της στο δυναμικό των New York Times στα τέλη του 2016, είχε εργαστεί στο περιοδικό Time -ήδη από το 2008- ως αναπληρώτρια διευθύντρια του εντύπου και ως επιβλέπουσα πολλών ειδικών θεμάτων και αφιερωματικών εκδόσεων του περιοδικού, όπως το Πρόσωπο της Χρονιάς και τη συλλεκτική έκδοση "ΤΙΜΕ 100". Με δεδομένο ότι η επιμέλεια ενός εντύπου όπως το Vanity Fair απαιτεί δυνατή ατζέντα και καλές σχέσεις με ηγετικές φυσιογνωμίες που καλύπτουν το φάσμα από το Χόλιγουντ μέχρι τη Silicon Valley, οι επιτυχίες της στο Time -και ειδικά σε ό,τι αφορά τις βιογραφίες επιφανών προσωπικοτήτων, αλλά και τις εκδοτικές της καινοτομίες- προφανώς λειτούργησαν υπέρ της απόφασης πρόσληψής της στον όμιλο Condé Nast. Ας σημειωθεί ότι η Jones έχει εργαστεί ως συντάκτρια και στο Paris Review.

Ωστόσο, ας σημειωθεί επίσης, ότι πριν από τη Jones πολλοί υποψήφιοι πέρασαν από συνέντευξη για την ίδια θέση και άλλοι τόσο τη διεκδίκησαν, μεταξύ αυτών και η Janice Min, επικεφαλής του "The Hollywood Reporter", αλλά και ο Jay Fielden, αρχισυντάκτης του Esquire. Και μπορεί ο όμιλος Condé Nast να επιθυμούσε την αρχισυνταξία της ναυαρχίδας των γυναικείων περιοδικών του να αναλάβει ένα πιο γνωστό όνομα, (οι φήμες έλεγαν ότι για τη θέση είχαν συζητηθεί ονόματα όπως αυτό του Anderson Cooper και του Jon Stewart ), όμως τελικά η διοίκηση επικεντρώθηκε τελικά στην πρόσληψη μιας γυναίκας, υπό τη βαριά σκιά των απανωτών σκανδάλων σεξουαλικής παρενόχλησης με πρωταγωνιστή τον Χάρβι Γουάινστιν. Υπενθυμίζεται ότι ο Carter είχε διαδεχθεί την Τίνα Μπράουν το 1992, όταν εκείνη ανέλαβε τη διοίκηση του περιοδικού "New Yorker". 

O Carter δεν είχε καμία εμπλοκή στη διαδικασία συναντήσεων και τελικώς πρόσληψης της Jones σύμφωνα με τους New York Times.  Η τελική απόφαση δε για την ένταξη της στο δυναμικό του ομίλου ανήκει στο Bob Sauerberg και την Anna Wintour, αμφότερα σημαίνοντα στελέχη του Condé Nast.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ