Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο καλεί τους ανθρώπους να γίνουν χορτοφάγοι, για να σώσουν τον πλανήτη

Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο καλεί τους ανθρώπους να γίνουν χορτοφάγοι, για να σώσουν τον πλανήτη Facebook Twitter
0

Ο σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο καλεί τους ανθρώπους να γίνουν χορτοφάγοι, ή έστω να μειώσουν την κατανάλωση κρέατος, για να σώσουν τον πλανήτη.

Αυτό είναι ένα από τα μηνύματα που στέλνει ο διάσημος παρουσιαστής και φυσιοδίφης, μέσω του νέου ντοκιμαντέρ του. Το «A Life on Our Planet» θα προβληθεί στους βρετανικούς κινηματογράφους στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ στη συνέχεια θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix.

«Πρέπει να αλλάξουμε τη διατροφή μας. Ο πλανήτης δεν μπορεί να υποστηρίξει δισεκατομμύρια καταναλωτές κρέατος», αναφέρει στο ντοκιμαντέρ ο Ντέιβιντ Ατένμπορο, σύμφωνα με τη Mirror. «Αν είχαμε μια διατροφή κατά κύριο λόγο βασισμένη στα φυτά, θα μπορούσαμε να αυξήσουμε την απόδοση της γης. Έχουμε επείγουσα ανάγκη για ελεύθερη γη. Η φύση είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας», τονίζει ακόμη.

Στο ντοκιμαντέρ, ο Βρετανός παρουσιαστής περιγράφει τις καταστροφικές αλλαγές που έχει δει στον πλανήτη μας, όλα αυτά τα χρόνια. «Η πραγματική τραγωδία της εποχής μας ακόμη εξελίσσεται: η απώλεια της βιοποικιλότητας. Ο ζωντανός κόσμος είναι το μοναδικό θαύμα μας. Ο φυσικός κόσμος χάνεται», αναφέρει.

 

«Ο κόσμος τώρα δεν είναι όσο άγριος ήταν. Τον έχουμε καταστρέψει ολοκληρωτικά», σημειώνει ακόμη, αλλά συμπληρώνει ότι ακόμη δεν είναι αργά. «Αν δράσουμε τώρα, μπορούμε να το διορθώσουμε. Πρέπει να κάνουμε οικολογική αποκατάσταση, αυτό είναι ευκολότερο από ότι πιστεύετε», αναφέρει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι αν αναληφθεί δράση τώρα, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί σε έναν αιώνα.

Υπενθυμίζεται ότι η ανθρωπότητα έχει ήδη εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους που μπορεί να ανανεώσει η Γη φέτος, έπειτα από 234 ημέρες. Αυτό σημαίνει ότι από τις 22 Αυγούστου ο πλανήτης δεν μπορεί να ανανεώσει τους πόρους που καταναλώνει ο άνθρωπος. Η ημερομηνία αυτή φέτος ήρθε τρεις εβδομάδες αργότερα σε σύγκριση με το 2019, λόγω του περιορισμού της δραστηριότητας της ανθρωπότητας που προκάλεσε το lockdown.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Περιβάλλον / Κλιματική αλλαγή: Οι φτωχές χώρες χρειάζονται τουλάχιστον $1 τρισ. τον χρόνο για την πράσινη μετάβαση

Οι πλουσιότερες χώρες στον κόσμο έχουν δεσμευθεί να στηρίξουν οικονομικά τις φτωχότερες, με 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, ωστόσο τα κονδύλια ξεκίνησαν να αποδεσμεύονται όπως πρέπει, μόλις το 2022
LIFO NEWSROOM
Το λεξικό της COP29: Βασικές έννοιες για τη φετινή διάσκεψη για το κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Περιβάλλον / COP29: Όροι-κλειδιά και βασικές έννοιες της Διάσκεψης για το Κλίμα στο Αζερμπαϊτζάν

Το Αζερμπαϊτζάν είναι από τα πρώτα κράτη που αναπτύχθηκαν οικονομικά λόγω πετρελαίου και εξακολουθεί να βασίζεται στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο για το 90% των εξαγωγών του
LIFO NEWSROOM
Η ανθρωπότητα έχει ήδη θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C από το 1700

Περιβάλλον / Από το 1700 μέχρι σήμερα, η ανθρωπότητα έχει θερμάνει τον πλανήτη κατά 1,5°C

Η αλλαγή της βάσης εκτίμησης μπορεί να θεωρηθεί ως «μετακίνηση των στόχων» για την κλιματική δράση, καθώς το τρέχον επίπεδο θέρμανσης είναι σαφώς κοντά στο όριο των 1,5°C, ανεξάρτητα από την αρχική βάση
LIFO NEWSROOM