Αμοιβή βάσει απόδοσης στο Δημόσιο, προτείνει ο Στουρνάρας

Αμοιβή βάσει απόδοσης στο Δημόσιο, προτείνει ο Στουρνάρας Facebook Twitter
5

Σύστημα με αμοιβή βάσει απόδοσης προτείνει για το Δημόσιο ο Γιάννης Στουρνάρας, σε απάντηση ερώτησης που είχε κατατεθεί από τους βουλευτές Κουράκο και Νικολόπουλο.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Στουρνάρα, ένα τέτοιο σύστημα, σχεδιασμένο προσεκτικά. θα μπορέσει να συμβάλει σημαντικά στην αποτελεσματικότητα και αποδοτικότητα των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων.

Ο υπουργός αναφέρει ότι η εφαρμογή ενός «προσεκτικά σχεδιασμένου, δυναμικού και ευέλικτου, προσαρμοσμένου στην ελληνική δημοσιονομική πραγματικότητα, αλλά και βασισμένου στα βέλτιστα παραδείγματα που τηρούνται στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διεθνώς, συστήματος αμοιβών βάσει απόδοσης των δημοσίων λειτουργών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των δημοσίων υπηρεσιών και φορέων».

Η ερώτηση πάντως αναφερόταν κυρίως στις πληροφορίες ότι ο γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης λαμβάνει bonus ανάλογο με την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Ο υπουργός Οικονομικών παραθέτει τα στοιχεία που αφορούν στο μισθολογικό κόστος του γενικού γραμματέα Εσόδων και διευκρινίζει ότι πέραν των 4.750 ευρώ δεν καταβάλλεται επί πλέον καμία άλλη αμοιβή, όπως ορίζεται από τον Ν. 4093/2012 και την υποπαράγραφο Ε2 (εδάφιο 6β).

Πάντως η πρόβλεψη για bonus έχει δημοσιευτεί και στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

LiFO politics / Τι άλλαξε στην πολιτική σκηνή το 2024

Η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Άρη Δημοκίδη και τον Γιάννη Παντελάκη για τα πολυσυζητημένα γεγονότα και πρόσωπα μιας χρονιάς που τα είχε όλα: από εκλογές και ανασχηματισμούς μέχρι απρόσμενες διαγραφές και επεισοδιακές καθαιρέσεις.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πολιτική / ΥΠΕΞ: Η μεταβατική κατάσταση στην Συρία δε νομιμοποιεί οποιαδήποτε συμφωνία για ΑΟΖ

Πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας τόνισαν ότι τα σύνορα στην περιοχή είναι ευρωπαϊκά και υπογράμμισαν πως το ζήτημα έχει ήδη τεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω κοινής δήλωσης που συνυπέγραψαν η Ελλάδα, η Αυστρία και η Κύπρος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η προστασία των συνόρων είναι αναπόσπαστο μέρος της μεταναστευτικής στρατηγικής

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τη διαχείριση και την προστασία των συνόρων, συμπεριλαμβανομένων φυσικών κατασκευών
LIFO NEWSROOM
Ζέττα Μακρή: «Οι μαθητές με τη χρήση του 10% θα δίνουν Πανελλήνιες τον Σεπτέμβρη»

Πολιτική / Σκέψεις για Πανελλήνιες και τον Σεπτέμβριο με τη χρήση του 10%, σύμφωνα με τη Ζέττα Μακρή

Η νέα πρόταση για τις εξετάσεις του Σεπτεμβρίου βρίσκεται υπό συζήτηση, ενώ οι αλλαγές στις Πανελλήνιες Εξετάσεις συνεχίζουν να αποτελούν αντικείμενο διαβούλευσης με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Άνευ όρων η υποστήριξη στην Ουκρανία - Να διαθέσουμε περισσότερα στην άμυνα»

Η σύνοδος διεξάγεται σε μια περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με κρίσιμες προκλήσεις, καθιστώντας τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών πιο επιτακτική από ποτέ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Συμφωνω ανεπιφυλακτα.Η πολυχρονη πειρα μου στον ιδιωτικο τομεα πιστοποιει οτι ενα τετοιο συστημα ειναι ο'τι το καλυτερο για την αυξηση της παραγωγικοτητας σε μια εταιρεια.Αξιολογηση και μισθος αρρηκτα συνδεδεμενα.Υπαρχει,βεβαια,ενα μικρο τεχνικο προβλημα.Οτι με την πρωτη αξιολογηση,η μαλλον πριν απο αυτη,θα πρεπει να απολυθει ,η εστω να "υποβιβασθει" στα απολυτως κατωτερα κλιμακια της ιεραρχιας και με τον απολυτως κατωτατο μισθο ,μεγαλο μερος των "κομματικων ορδων" των δυο κυβερνητικων εταιρων, οι οποιες ειχαν καταλαβει "εξ εφοδου" τα ανωτερα κλιμακια της δημοσιας διοικησης.Χωρις να παραξουν ποτε το παραμικρο.Θετικο αποτελεσμα, εννοω,γιατι στο ακριβως αντιθετο διεπρεψαν.Διοτι ,αν δεν συμβει αυτο ,τοτε,εξ'ορισμου,αυτοι θα ειναι οι "κριτες" των υπολοιπων.Και τοτε "Ο Θεος να βαλει το χερι του".Η,μαλλον,"Σωσον Κυριε τον λαον σου....".
Ποιός θα κρίνει τους κρίνοντες, όταν εκτιμούν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα τους δίνει άπειρες δυνατότητες;Δεν είναι τυχαίο ότι τώρα συζητούν για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών γιά λόγους αναλογικότητας, ενώ μέχρι χτες ήταν λάβροι υπέρμαχοι της ενισχυμένης αναλογικής, διότι, ήταν το μόνο εκλογικό σύστημα που μπορούσε μα εξασφαλίσει την τόσο απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.
Καλό ακούγεται σαν ιδέα,ο διάβολος όμως κρύβεται στις λεπτομέρειες,δηλαδή στο ποιος θα κάνει την αξιολόγηση.Άμα είναι να την κάνουν τίποτε "επιτροπές" εργαζομένων,βλέπω απλά να βγαίνουν όλοι αριστούχοι και "υπάλληλοι του μήνα",και το όλο μέτρο να γίνεται τρόπος αποκατάστασης των χαμένων επιδομάτων που έπαιρναν.