Απαγόρευση των αμβλώσεων ζήτησε ο ευρωβουλευτής Αναδιώτης για το δημογραφικό - Τι πρότεινε ο Αυτιάς

Αυτιάς και Αναδιώτης κατέθεσαν προτάσεις για το δημογραφικό Facebook Twitter
Γιώργος Αυτιάς και Νίκος Αναδιώτης
0

Προτάσεις για το δημογραφικό κατέθεσαν, με διαφορά λίγων ωρών, στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αυτιάς και ο ευρωβουλευτής της «Νίκης» Νίκος Αναδιώτης.

Ο Γιώργος Αυτιάς, ο οποίος κατέθεσε πρώτος τις προτάσεις του για το δημογραφικό, δήλωσε πως είναι ένα θέμα που απασχολεί «ολόκληρη την Ευρώπη αλλά και την πατρίδα μας. Κατέθεσα σήμερα 10 προτάσεις που έχουν άμεση σχέση με την ενίσχυση των γεννήσεων. Αφορούν μισθολογικά αλλά και φορολογικά κίνητρα, κίνητρα για την στέγη αλλά και τις ίσες ευκαιρίες απασχόλησης. Το θέμα είναι πάρα πολύ μεγάλο γιατί έχει άμεση σχέση και με την παροχή ιατρικών υπηρεσιών αλλά και τις ίσες συνθήκες απασχόλησης. Είναι ένα θέμα που πρέπει όλοι να κάνουμε προτάσεις, να δώσουμε όλο μας τον εαυτό γιατί ο πληθυσμός γερνάει και τα προβλήματα πληθαίνουν».

Ο ευρωβουλευτής της «Νίκης», Νίκος Αναδιώτης πήγε αρκετά βήματα παραπέρα, αφού στη συζήτηση που έγινε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, στις 22 Ιανουαρίου, πρότεινε εμμέσως απαγόρευση αμβλώσεων και επανέφερε την άποψη ακροδεξιών κύκλων ότι κάποιοι (μη κατονομαζόμενοι) επιδιώκουν την αντικατάσταση των Ευρωπαίων με «αφροασιατικούς πληθυσμούς».

Στη συζήτηση με θέμα «αντιμετώπιση των δημογραφικών προκλήσεων της Ε.Ε. προς την υλοποίηση της εργαλειοθήκης του 2023 για τη δημογραφία», ο ευρωβουλευτής της Νίκης υποστήριξε πως «εάν πραγματικά επιθυμούμε την επιβίωση της Ευρώπης, πρέπει να προστατεύσουμε την αγέννητη ζωή, τη μητρότητα, την παραδοσιακή οικογένεια, καταβάλλοντας γενναίους πόρους σε γεννήσεις νέων Ευρωπαίων και να επανεύρουμε τις αξίες στις οποίες στηρίχτηκε ο ευρωπαϊκός πολιτισμός».

Αφού ανέφερε πως στην Ελλάδα χάνεται το ισοδύναμο μιας πόλης 65.000 κατοίκων κάθε χρόνο, νούμερο που μας κατατάσσει στο χειρότερο 5% του πλανήτη, και έκανε λόγο για τον «τον φόβο, μάλιστα, πολλών νέων για δημιουργία οικογένειας ή τη συχνή εγκατάλειψη της χώρας για ένα καλύτερο εργασιακό μέλλον» ο Νίκος Αναδιώτης έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι κάποιοι μη κατονομαζόμενοι θέλουν δήθεν να αντικαταστήσουν τους Ευρωπαίους με «αφροασιατικούς πληθυσμούς».

«Αντιμετωπίζουμε τη γήρανση του πληθυσμού αποκλειστικά ως επίδραση στην τσέπη μας, προβάλλοντας ως δήθεν λύση την αντικατάσταση με αφροασιατικούς πληθυσμούς, οι οποίοι δεν προτίθενται και δεν ενσωματώνονται στον πολιτισμό μας» είπε ο ευρωβουλευτής της Νίκης που επέκρινε -κατά τη συνήθη τακτική του κόμματός όλες τις μορφές συμβίωσης που δεν εγκρίνει η εκκλησία, υπονοώντας τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Παραβιάζουμε την ιερότητα της αγέννητης ζωής, ενώ νομοθετούμε και μανιωδώς διαφημίζουμε μορφές συμβίωσης και τρόπους ζωής που αντιβαίνουν στους φυσικούς αναπαραγωγικούς νόμους» ήταν η φράση του Νίκου Αναδιώτη.

 
Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM
Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM