Aρνήθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία την εκ νέου κατάθεση Κοντομηνά μετά τα όσα είπε στη Μενεγάκη

Aρνήθηκε η κυβερνητική πλειοψηφία την εκ νέου κατάθεση Κοντομηνά μετά τα όσα είπε στη Μενεγάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Απορρίφθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία η πρόταση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, να κληθεί εκ νέου ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού «Alpha», Δημήτρης Κοντομηνάς, για να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά τη νομιμότητα των δανείων από Τράπεζες, σε κόμματα και ΜΜΕ.

 

Η κοινοβουλευτική κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε παράλληλα και το αίτημά του να κληθεί και να καταθέσει στην Εξεταστική, ο πρώην διευθυντής του «Mega», Μανώλης Καψής.

 

Αιτιολογώντας την πρότασή του για νέα ακρόαση του κ. Κοντομηνά, ο κ. Λοβέρδος ισχυρίστηκε, ότι προκύπτει αυτή η ανάγκη, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του επιχειρηματία, σχετικά με παρεμβάσεις που του έγιναν μετά την διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές αδειοδοτήσεις, ώστε το κανάλι του να συνεργαστεί με συγκεκριμένο υποψήφιο.

 

«Αποστρέφομαι την λογική να μετατραπεί η Εξεταστική Επιτροπή σε εκπομπή πρωϊνάδικου», ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπ. Λάππα.

 

«Ο κ. Κοντομηνάς ήρθε στην Εξεταστική και είπε ό,τι είχε να μας πει και δεν θα μας πει νέες σκέψεις και δεδομένα. Ας βγάλει 100 δελτία Τύπου, αν θέλει», τόνισε ο κ. Λάππας.

 

Για τον κ. Καψή, ο κ. Λάππας υποστήριξε ότι δεν κρίνεται σκόπιμο να κληθεί για να κάνει απλά μια «δήλωση πολιτικού περιεχόμενου», αφού όπως είπε, δεν κατέχει καμία καίρια θέση στο «Mega» που να αφορά το παρελθόν ή την προοπτική του καναλιού.

 

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης, υποστήριξε ότι το θέμα των καταγγελιών του κ. Κοντομηνά δεν θα πρέπει να αγνοηθεί, και διευκρίνισε ότι η δική του πρόταση είναι να κληθεί στην Εξεταστική, εφ’ όσον διαπιστωθεί ότι η Επιτροπή Θεσμών, που είναι και η αρμόδια, δεν είναι διατεθειμένη να τις ερευνήσει.

Για την κλήτευση του κ. Καψή, αναγνώρισε μεν ότι δεν είχε κανένα διοικητικό ρόλο, ωστόσο όπως είπε, «θα είναι θετικό να μπορούσε να πει τις σκέψεις του, καθώς υπάρχουν πολλά ανοικτά θέματα σε ό,τι έχει να κάνει με τα ανείσπρακτα δάνεια του «Mega».

 

Με την πρόταση του κ. Μηταράκη, συντάχθηκε και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, σημειώνοντας ότι στις χθεσινές καταγγελίες του, ο κ. Κοντομηνάς «δεν είπε κάτι που έπεσε κανείς από τα σύννεφα», ενώ θετικός εμφανίστηκε και για την κατάθεση στην Εξεταστική, του κ. Καψή.

 

Την διαφωνία του για νέα κλήτευση του κ. Κοντομηνά, εξέφρασε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, υποστηρίζοντας ότι και στη πρώτη του κατάθεση στην Εξεταστική «έλεγε καραμπινάτα ψέματα».

 

«Για εμάς το θέμα του κ. Κοντομηνά διαλευκάνθηκε. Όποιος θέλει να κάνει εκπομπές ας τις κάνει, έχει τη δυνατότητα αυτή», πρόσθεσε.

 

Εν τω μεταξύ, ομόφωνα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής, συμφώνησαν ότι είναι αναρμόδια να εξετάσουν όλα τα έγγραφα που τους απέστειλε ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών», Θανάσης Γεωργακόπουλος,

 

καθώς δεν αφορούν τις εργασίες τους και θα τα διαβιβάσουν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, καθώς και στην Ανεξάρτητη Αρχή Προσωπικών Δεδομένων.

 

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Γεωργακόπουλος στην επιστολή του προς τα μέλη της Εξεταστικής, τα έγγραφα σχετίζονται με τη ΝΔ και αφορούν, μεταξύ άλλων, διάφορα αιτήματα πολιτών προς το κόμμα, τα οποία βρήκε ο ίδιος στα σκουπίδια στην Συγγρού, αμέσως μετά που μετακόμισε σε νέα γραφεία.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Πολιτική / Ένοπλες Δυνάμεις: Στόχος οι 150.000 ενεργοί έφεδροι μέχρι το 2030

Η εκπαίδευση θα βασίζεται στις σύγχρονες τεχνολογίες και τα διδάγματα πρόσφατων συγκρούσεων, περιλαμβάνοντας νέες ειδικότητες και εκπαίδευση σε σύγχρονα οπλικά συστήματα, τακτικές μάχης, χρήση drones και προσομοιωτές μάχης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

Η νομοθετική ρύθμιση που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός επιλύει το πρόβλημα της αναγνώρισης τίτλου ειδικότητας και συνακόλουθα της εξειδίκευσης που απέκτησαν Ελληνες γιατροί σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

Πολιτική / Ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδει ΟΕΝΓΕ και σύζυγο της γιατρού: «Δεν προερχόταν από 36ωρη εφημερία»

«Σας ενημερώνω ότι μετά από έρευνα αποδεικνύεται, ότι δεν προερχόταν από 36 ώρες εφημερία, όπως ψευδώς και κατά κόρον γράφτηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

Πολιτική / Μητσοτάκης για Πάπα Φραγκίσκο: Μακάρι η παρακαταθήκη της αγάπης που αφήνει να βρει την καλύτερη συνέχεια

«Η σκέψη μας στρέφεται στο ανά τον κόσμο ποίμνιο του Βατικανού. Ιδιαίτερα, μάλιστα, στην ελληνική κοινότητα των Καθολικών» υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM